Pentru o idee si o cauza extraordinara intotdeauna se gasesc bani. Trebuie doar sa stiti unde sa cautati. Finantarile nerambursabile reprezinta o modalitate prin care dumneavoastra, ca si persoana fizica, antreprenor sau reprezentant al unei asociatii, autoritati, ONG, puteti lua bani gratuiti pentru a va duce la indeplinire proiectul mult visat. Puteti obtine astfel finantare pentru proiecte in domeniul cercetarii, antreprenoriatului, educatiei, protectiei mediului, culturii, cooperarii internationale, sanatatii etc.

Esti finantator? Vezi AICI oferta noastra pentru tine!

Programe de finantare existente

Tot ce aveti de facut e sa navigati prin sectiunea dedicata granturilor pe Finantare.ro, unde veti gasi numeroase oportunitati de finantare si de dezvoltare a ideilor dumneavoastra!

  • Noutati Granturi – cele mai noi informatii din domeniul finantarilor nerambursabile (granturi)
  • Calendar Granturi – in acest tabel sunt toate programele europene active cu finantare nerambursabila
  • Catalog Granturi – toate granturile active publicate pe site-ul Finantare.ro
  • Ghid Granturi – un ghid care isi propune sa va ajute la scrierea unei cereri de finantare, la stabilirea parteneriatelor si intelegerea sistemului finantarilor nerambursabile

Finantarile nerambursabile sunt destinate sprijinirii desfasurarii unor activitati – importante pentru anumite segmente ale societatii sau pentru dezvoltarea de ansamblu a organismului economic si social – din domenii pentru care, din cauza situatiei conjuncturale, nu exista resurse financiare suficiente accesibile in mod curent (de exemplu, reabilitarea infrastructurii in regiuni sarace, recalificare profesionala, sprijinirea dezvoltarii sectorului ONG in calitate de partener al autoritatilor publice) sau din domenii in care exista in mod traditional o nevoie de resurse financiare mai mare decat disponibilitatile (de exemplu, activitatile cu caracter social).

Astfel pot fi acordate finantari pentru educatie, cultura, protectia mediului, cercetare, religie, sanatate, servicii sociale, cooperare internationala, drepturi civile si cetatenesti, dezvoltare economica si sociala, afaceri, infrastructura etc.

 

Pentru tarile membre ale Uniunii Europene identificam doua tipuri de finantari:

  • Fonduri Structurale si de Coeziune care contribuie la realizarea celor trei obiective ale Politicii de Coeziune UE;
  • Alte finantari nerambursabilecare pot proveni de la o varietate de finantatori (inclusiv de la Uniunea Europeana):
    • Guvernul Romaniei;
    • guvernele sau ambasadele unor state straine;
    • institutii financiare internationale (de ex.: BERD, Banca Mondiala etc.);
    • fundatii sau alte organizatii nationale sau internationale (de ex.: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Charities Aid Foundation, Charles Stewart Mott Foundation, European Cultural Foundation, The George C. Marshall Foundation, Fundatia Soros etc.);
    • companii (de ex.: Microsoft, Coca-Cola etc.);
    • banci active in Romania (BCR, BRD etc.).

Documentatia

Pachetul informativ al programului contine, in general:

  1. Ghidul programului (ghidul solicitantului);
  2. Formularul cererii de finantare;
  3. Formularele documentelor anexe, care pot diferi functie de finantator si programul de finantare: modelul de buget al proiectului (uneori inclus in corpul cererii de finantare), matricea logica a proiectului, modelul de plan de afaceri acceptat de finantator, modelul de CV acceptat pentru membrii echipei proiectului, nivelurile maxime acceptabile ale cheltuielilor cu diurne, modelul contractului care urmeaza sa fie incheiat intre finantator si organizatiile castigatoare ale licitatiei de proiecte, anuntul de lansare a programului de finantare etc.

Sfaturi utile pentru obtinerea unui grant

  1. Gasiti programul de finantare potrivit nevoii organizatiei / companiei in care activati.
  2. Stabiliti managerul de proiect: o persoana care sa aiba in responsabilitate realizarea proiectului de finantare si un grup de colaboratori (daca este cazul).
  3. Porniti de la o idee de activitate identificata in prealabil ca fiind necesara pentru dumneavoastra (achizitia unui echipament mai performant, dezvoltarea unor activitati existente, initierea de noi activitati etc.) si care poate fi adaptata pentru cerintele specifice ale finantatorului, in loc de a imagina o activitate pornind de la cerintele ghidului de finantare.
  4. Acumulati din timp toate informatiile semnificative care pot argumenta avantajele proiectului realizat de dumneavoastra.
  5. Luati in calcul orice detaliu inscris in ghidul solicitantului, deoarece puteti astfel pierde din punctaj sau chiar puteti fi clasificat neeligibil din cauza unei erori (spre exemplu, formularul se completeaza cu mare atentie, urmand toate instructiunile date de finantator pentru a nu completa gresit).
  6. IMPORTANT! Fiecare program de finantare este gestionat de o autoritate care pune la dispozitia aplicantilor consilieri si astfel puteti lua legatura cu acestia pentru clarificari, sugestii. Va vor creste sansele de a intelege ce doreste finantatorul si de a obtine un punctaj cat mai mare.

0 Replies to “Granturi”

  1. Renata spune:

    salut eu am inciput sa cresc iepuri de rasa apoi am vazut ca sunt proecte pentru tineret sh acum vreau sa aflu mai multe despre asta
    cum e posibil sa kishtigi un grand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.