Gratian Mihailescu, expert in dezvoltare/politici, despre leadership: „Pentru a deveni un lider, trebuie sa iti placa oamenii si sa-i iubesti”

gratian-mihailescu.jpg

Adeseori auzim vorbindu-se despre criza de leadership care afecteaza atat Romania, cat si Europa, deopotriva la nivel inalt si la alte esaloane unde este nevoie de o conducere performanta si cu viziune. Dar ce este cu adevarat leadership-ul, cum putem stimula aparitia de lideri in diverse domenii, pentru ca prin intermediul lor sa atingem mai usor dezideratul unei dezvoltari sustenabile a societatii in care traim?

Gratian Mihailescu, expert in dezvoltare/politici, colaborator Europunkt, a fost selectat de curand in cadrul unui program de leadership global in California, alaturi de lideri din alte 95 de tari. Scopul programului este de a crea o retea de lideri globali, de antreprenori, care sa lucreze impreuna pentru a crea o lume mai buna si pentru a face diferenta in comunitatile din care provin. Programul selecteaza la fiecare sesiune lideri si inovatori din companii precum Facebook, Google, Apple, Goldman Sachs, dar si din universitati ca Stanford sau Harvard.

Ne-am servit de aceasta ocazie pentru ca, vorbind cu Gratian despre aceasta experienta a sa personala, sa patrundem si mai departe in problematica leadership-ului si a dezvoltarii societatilor in secolul XXI.

Europunkt: Mai inainte de toate, felicitari pentru faptul ca ai fost admis in Global Leadership Program. Dar, pana la a vorbi despre program, as dori sa te intreb care este acceptiunea ta asupra leadership-ului. Ce este leadership-ul, din punctul tau de vedere, si de ce consideri ca este important?

Gratian Mihailescu: Multumesc. Nu stiu daca exista o definitie sau o reteta anume. Nu cred in cursurile de leadership si in coach-ii  care au aparut in ultimii ani si care te invata cum sa faci si ce sa faci ca sa devii un lider. Aste e o industrie de pe urma careia unii castiga bani frumosi. Atat. Nu cred ca leadershipul e ca o reteta pe care poti sa o cumperi printr-un program si cu niste coach care sa iti livreze niste slide-uri, niste cursuri non-formale si niste video-uri motivationale si dupa aceea, gata, ai devenit lider.

Pentru a deveni un lider, trebuie sa iti placa oamenii si sa-i iubesti. Trebuie sa treci prin greutati si sa simti toate chestiile neplacute. Trebuie sa nu iti pierzi echilibrul si sa gandesti pozitiv si optimist spre viitor.

Mai multe detalii pe europunkt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.