Guvernul a decis sa acorde noi ajutoare pentru agricultori

strugure_vin.jpg

Hotarare-GuvernGuvernul a adoptat 3 noi hotarari pentru a veni in ajutorul celor care lucreaza in agricultura.

1. Prima hotarare schimba perioada de depunere a cererilor de ajutor pentru schema de minimis „Ajutor specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica”. Perioada stabilita va fi de 60 de zile, incepand de la data intrarii in vigoare a actului normativ. Se estimeaza ca acest ajutor ca va fi acordat unui numar total de 9.600 de beneficiari.

2. Cea de-a doua hotarare vizeaza introducerea unei scheme de minimis de ajutor pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate in perioada ianuarie-august 2014, in sectorul vegetal. Cu un buget alocat de 28,229 milioane lei, schema va finanta peste 7.500 de producatori agricoli. Ajutoarele de minimis se platesc intreprinderilor intr-o singura transa, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ.

3. Prin cea de-a treia hotarare, s-a decis largirea listei beneficiarilor programelor nationale de sprijinire a sectorului vitivinicol care pot primi sprijin din partea Uniunii Europene pentru promovarea vinurilor cu institutiile sau autoritatile publice. Prin aceasta masura se urmareste punerea in valoare a potentialului de productie, promovarea cu prioritate a soiurilor romanesti pentru vin, competitive pe plan european, precum si actiuni de informare asupra schemei denumirilor de origine controlata si a indicatiilor geografice.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *