Guvernul creeaza premisele pentru sustinerea obiectivelor finantate din Programul Transport 2007 – 2013

Foto_drum.jpg

Guvernul a aprobat astazi memorandumul cu tema „Asigurarea durabilitatii proiectelor finantate din Programul Operational Sectorial Transport (POS T) 2007 – 2013”. Memorandumul pregateste atat buna functionare in perioada urmatoare a investitiilor obtinute din fonduri europene, cat si finalizarea lucrarilor pentru atingerea obiectivelor asumate prin proiecte.

Documentul a fost initiat de Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul Transporturilor pentru ca investitiile finantate din fonduri europene sa ramana la dispozitia cetatenilor intr-o buna stare de utilizare si siguranta si pentru finaliza integral proiectele astfel incat sa fie pastrate conditiile pentru finantarea europeana. Conform reglementarilor europene, trebuie ca pana la sfarsitul lunii martie 2019 obiectivele de investitii finantate din fonduri europene 2007-2013 sa fie finalizate, functionale si utilizate. De asemenea, este necesar ca acestea sa fie pastrate astfel pentru o perioada de minim 5 ani dupa finalizarea proiectului.

Actul legislativ vine in sprijinul beneficiarilor POS Transport, administratori ai infrastructurii de transport de pe teritoriul Romaniei (regii autonome, societati comerciale si companii nationale aflate in subordinea/autoritatea Ministerului Transporturilor, regii autonome aflate in subordinea consiliilor judetene). Acestia au obligatia sa finalizeze lucrarile necesare in cadrul proiectelor pentru a atinge obiectivele asumate si sa asigure durabilitatea pentru minim 5 ani a acestor investitii (prin realizarea de investitii, intretinere, reparatii curente, mentenanta etc.).

Printre obiectivele obtinute prin fonduri europene care se vor finaliza si intretine astfel se numara: varianta de ocolire a Municipiului Constanta, Autostrada Orastie – Sibiu, reabilitarea DN1C Baia Mare-Livada, Livada-Halmeu, DN19 Satu-Mare-Livada, DN1C Dej-Baia Mare, DN1H Zalau-Alesd, reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera – Curtici-Simeria, parte componenta a Coridorului IV Pan – European, tronsonul 1: Frontiera Curtici – Arad-km 614, proiecte de modernizare a unor statii de CF, extinderea si modernizarea suprafetelor aeroportuare ale Aeroportului International Baia Mare.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top