Hanul Gabroveni din Bucuresti a fost restaurat cu ajutorul granturilor SEE si norvegiene

han-see-granturi.jpg

fb.reuniune.see.18.06.2014han-see-granturiMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat la cea de a treia reuniune anuala pentru granturile SEE si norvegiene, organizata la Hanul Gabroveni din Bucuresti, obiectiv istoric restaurat cu sprijinul acestor finantari. In cadrul intrunirii a fost analizat progresul inregistrat in implementarea granturilor SEE si norvegiene in perioada 2009- 2014.

Trebuie sa utilizam granturile SEE si norvegiene cat mai repede pentru ca sumele sa ajunga rapid la populatie si celelalte categorii carora le sunt destinate. Totodata, va asigur de intregul nostru sprijin pentru a avea un sistem cat mai flexibil, astfel incat implementarea proiectelor sa fie facila pentru beneficiari si pentru operatorii de program. Pentru perioada 2009-2014, Romania dispune de granturi in valoare de aproximativ 306 milioane de euro, suma de trei ori mai mare decat cea alocata anterior„, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La reuniune au participat reprezentantii statelor donatoare, ai ambasadei Norvegiei la Bucuresti, ai Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, ai Ministerului Fondurilor Europene in calitate de Punct National de Contact, ai Operatorilor de Programe, ai altor entitati relevante pentru implementarea programelor (Autoritatea de Certificare si Plati, respectiv Unitatea Centrala de Armonizare si Audit Public Intern), precum si membrii desemnati in Comitetele de monitorizare pentru granturile SEE si norvegiene.

NOTA:

In cadrul reuniunii au fost discutate aspecte legate de stadiul de implementare a programelor, actiunile de sustinere a grupurilor dezavantajate, aspecte de ordin institutional, Raportul Strategic aferent anului 2013, dar si alte teme cu caracter orizontal.

Participantii la reuniunea anuala au vizitat Hanul Gabroveni, a carui renovare a fost sprijinita din granturi SEE si norvegiene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *