Idee de afaceri in satele de la munte: Un sibian a accesat fonduri europene pentru un centru de inchirieri biciclete

bicicleta.jpg

bicicletaUn sibian din comuna Cristian a reusit sa deschida cel mai mare centru de inchirieri biciclete din tara ajutat de bani europeni. Afacerea a fost abia inaugurata, dar tanarul antreprenor este convins ca numarul mare de turisti din zona montana va fi suficient ca sa ii aduca profit.

Ideea unui centru de inchirieri biciclete i-a venit dupa ce a vazut pasiunea oamenilor pentru aceastea in Viena. Ulterior s-a interesat si a aflat ca in judetul Sibiu sunt multe trasee pentru biciclistii pasionati si a inceput sa caute sa vada daca in Romania functioneaza centre de unde acestia isi pot inchiria bicicletele de munte.

Nu am gasit nimic. Doar in Bucuresti parca am gasit ceva, dar nu la acest nivel. Oricum, in zona noastra nu exista asa ceva. Pe de alta parte, deja existau destul de multe trasee pentru biciclete. Nu atat de multe ca acum, dar existau inclusiv descrieri ale traseelor cu fotografii. Am inceput sa ma interesez si mai mult si am aflat ca exista posibilitatea obtinerii unei finantari pentru un astfel de proiect: centru de inchirieri echipamente sportive, nu neaparat biciclete. Cum mi-a ramas in minte ideea bicicletelor din Viena, am ajuns intr-un final la acest centru. Am depus proiectul in luna mai 2012, iar in luna iunie 2013 am semnat contractul, dupa ce a fost aprobat„, a declarat Alexandru Dragomir intr-un interviu acordat publicatiei sibiene Turnul Sfatului.

Mai multe detalii: Agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.