Ideea de afaceri in criza si visul omului mare!

      De cand eram student la Agronomie am tot auzit tot felul de idei de afaceri in domeniu, de la ferme de struti si chincila pana la cresterea viermilor de matase si idei clasice precum livezi, culturi de camp, ferme de vaci de lapte etc.
      De cand am intrat si in domeniul dinamic al consultantei in management si afaceri (?!? <- zic si eu asa), am mai auzit idei peste idei: ferme de mori eoliene, panouri solare, terenuri de minigolf si altele.
      Multi oameni au idei mari ceea ce si pe ei ii face mari. Oamenii ar trebui sa viseze, prin visele unor oameni putand creste si noi.
      Eu sunt om, mic sau mare nu stiu. Consider ca am dreptul sa visez.In fiecare zi, seara, noapte, visez cu ochii deschisi la „oare ce ar fi daca ar fi”, acele lucruri pe care le-as putea face daca as avea bani sau daca as fi intr-o pozitie care mi-ar permite sa iau niste decizii cu influenta asupra vietii celor multi.


      Ceea ce visez eu, bineinteles, ca se inspira din viata de zi cu zi, din ceea ce vad pe strada sau la televizor (uitati-va la Discovery sau pe CNN <- veti gasi multe idei de afaceri bune de pus in practica).

      In momentul de fata, criza economica a afectat pana si visul omului mare (sau mic). Nimeni nu prea mai indrazneste sa viseze la propria afacere, iar dintre cei care indraznesc putini reusesc.
      Sunt om mare. Visez.Ideile mele de afaceri, noile mele idei de afaceri includ un centru de rafting/caiac-canoe realizat pe un rau artificial (asemanator celor din SUA in care se antreneaza campionii lor olimpici la aceste discipline), teren de minigolf atat pentru adulti, cat si pentru copii (distractie pentru intreaga familie) si, ceea ce ar putea banal pentru unii, o pensiune turistica+amenajare spatiului ambiant si a unor trasee in imediata apropiere.
     Dar sa le luam pe rand.     Centrul de rafting se poate realiza pe o suprafata de aproximativ 3 hectare in apropierea oricarui oras de dimensiuni medii/mari (cu o retea de alimentare cu apa bine pusa la punct). Ideal ar fi sa fie realizat intr-o zona lipsita de trafic auto si la o minima distanta de zonele locuita de 2,5 km. Acesta se bazeaza pe niste principii simple: recircularea apei in cadrul unor bazine  de beton de dimensiuni mari cu ajutorul unor pompe de putere mare si crearea curentilor (ce dau senzatia raului de munte pe care se face rafting) cu diferite grade de dificultate cu ajutorul unor porti masive de otel (asemanatoare celor din canale).Orice inginer hidrotehnist cu experinta poate proiecta un astfel de circuit al apei daca i se explica bine ce se doreste a se realiza. Sunt destui doritori de senzatii tari in Romania care ar da orice pentru astfel de senzatii..care s-ar desfasura si intr-un cadru organizat si plin de siguranta!

      Terenul de minigolf nu are nevoie de o suprafata la fel de mare ca anterioara idee de afaceri, dar se poate utiliza aceeasi suprafata pentru a realiza si alte investitii care ar putea aduce profit (un magazin de suveniruri, unul de bauturi racoritoare, un magazin de inchiriat crose etc.).Pentru realizarea unui astfel de teren trebuie intai aleasa o tema care ar trebui sa atraga atat adultii, cat si copiii (in special copiii zic eu deoarece acestia isi vor aduce si parintii intotdeauna cu ei).

      Pensiunea turistica, amplasata intr-o zona de munte sau deal, intr-o zona de padure, dar totusi legata de infrastructura rutiera si feroviata, pare o idee clasica de afaceri. Dar, dupa cum stiti, o pensiune nu va atrage niciodata de una singura turistii. Unele pensiuni au apelat la aspectul traditional pentru a-si face publicitate, dar totusi nu a mers. Altii au cumparat ponei pentru a convinge parintii sa isi aduca la ei copiii. Si au reusit intr-o anumita masura. Pentru ca o pensiune sa fie atractiva pentru turisti, ea trebuie sa ofere, in afara de cazare si masa, si diverse activitati recreationale atat pentru copii, cat si pentru parinti. Pentru copii, un ponei va fi punct de atractie intotdeauna in timp ce, pentru adulti, un teren de paintball sau un traseu pentru ATV-uri ar fi mult mai atragator.
     Ideile mele de afaceri, ca intotdeauna, se pot finanta si din fonduri nerambursabile in proportie de 50% din valoarea eligibila a investitiei.
    Pentru mai multe detalii, puteti sa ma contactati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top