Idei de afaceri in criza II

buss.jpg

codrinpaveliucNiciodata nu este momentul mai prielnic pentru a incepe o afacere „de nisa” decat in timpul unei crize economice. In aceste momente, oamenii sunt mai reticenti fata de ceea ce stiu ca nu functioneaza si mai deschisi fata de elementele de noutate ale unei afaceri.

Va propun, in acest moment, trei idei de afacericare v-ar putea ajuta sa va dezvoltati atat o cariera, cat si o noua viata (vorbind atat din punct de vedere profesional, cat si personal).

1. Primul domeniu abordat este cel al dezvoltarii resurselor umane, adresandu-se, in principal, studentilor de orice nivel (licenta, masterat, doctorat, postdoctorat). Oportunitatea propusa reiese din faptul ca lipsa practicii afecteaza nivelul de expertiza pe care absolventii il au la terminarea studiilor.

Va propun crearea unei retele (online) de management al programelor de trainee al companiilor romanesti. Coordonatorii acesteia ar urma sa ofere urmatoarele servicii:

– In cazul in care, in cadrul unei companii exista un program de practica adresat studentilor, reteaua va oferi servicii de management al resurselor umane, respectiv recrutare si selectie a candidatilor pentru care compania va plati un abonament lunar sau, dupa dorinta, un anumit pret pe CV/candidat trecut prin procesul de selectie;

– In cazul in care compania nu ofera un program de practica, reteaua va crea un astfel de program potrivit nevoilor si cerintelor acesteia, recrutand si selectand candidatii pe baza metodologiei proprii, compania platind atat crearea programului de trainee, cat si recrutarea si selectia candidatilor;

– Candidatii, pentru a-si depune CV-urile in baza de date a retelei, nu vor plati nici o taxa; Aceasta afacere poate fi initiata atat de catre un ONG, cat si de o societate comerciala..

Practice makes perfect!!!

Practice makes perfect!!!

2. Al doilea domeniu abordat este cel al dezvoltarii rurale. Aici trebuie sa ne gandim la ce ar dori sa experimenteze persoana care nu a trait niciodata in mediul rural, luand in considerare faptul ca sunt copii, tineri si chiar adulti care nu au fost niciodata in contact direct cu acesta. Sunt unii copii care nici macar nu stiu cum arata o vaca sau oaie.

O abordare simpla ar fi urmatoarea: sa le oferim ocazia sa traiasca pentru cateva zile „ca la tara”. Sa vada si ei cum se mulge o vaca, cum se fac muncile agricole etc. O astfel de afacere turistica „prinde” in special in cazul turistilor straini care nu au multe ocazii de a experimenta aceste lucruri. Desi pensiunile amenajate cu obiecte si costume traditionale romanesti sunt inca la mare cautare, casele traditionale care ofera si posibilitatea desfasurarii unor activitati obisnuite intr-o astfel de gospodarie au un success mult mai mare.

The meaning of life

The meaning of life

3. Al treilea domeniu abordat este cel al „invatarii si formarii continue”, daca pot spune asa. Presupune organizarea unei competitii adresata tinerilor (cu sau fara limita de varsta impusa, in functie de dorinta organizatorilor), intr-un anumit domeniu (management, economie, stiinte agricole, antreprenoriat social, mecanica, astrofizica etc.), cu cat mai focusat cu atat mai bine. Mai multe detalii despre aceasta a-3a idee intr-un articol viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top