Idei de afaceri romanesti finantate cu 33.000 Euro: Panouri solare, anvelope reutilizate si alte afaceri pe fonduri europene

Fonduri-europene-Pixabay_0.jpg

Montarea de panouri solare pentru alimentarea caselor cu energie si transformarea anvelopelor uzate pentru a fi folosite sub diverse forme se numara printre afacerile dezvoltate de 48 de antreprenori romani care vor primi fonduri nerambursabile de 33.000 de euro fiecare, in cadrului unui proiect finantat, in zona Moldovei, din Politica de coeziune a Uniunii Europene.

Cei 48 de antreprenori au semnat, zilele trecute, contractele de finantare prin proiectul Start-up Yourself, in cadrul liniei de finantare Romania Start-Up Plus, finantata, la randul ei, din Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Aplicantii sunt din judetul Iasi – 27, cate 6 din Bacau si Neamt, patru din Suceava, trei din Vaslui si doi din Botosani.

Prin proiectul Start-up Yourself, derulat de Asciatia de Dezvoltare Interconunitara, noii antreprenori vor primi fonduri nerambursabile de cate 33.000 de euro nerambursabili, pentru deschiderea afacerii, achizitionarea echipamentelor necesare, precum si achitarea salariilor angajatilor timp de minimum 6 luni.

Acestia deschid afaceri diverse, de la cabinete stomatologice si la kinetoterapie, IT, turism, activitati de recreere sau de protejare a mediului.

Andreea Baltag, care a lucrat mai multi ani in domeniul automotive, vrea sa dezvolte, cu banii primiti, o afacere de reutilizare a anvelopelor uzate, din care sa poata fi confectionate dale de cauciuc, piste de joaca pentru copii sau covorase de cale ferata. Aproape 60 la suta din banii primiti vor fi cheltuiti pentru achizitionarea echipamentului necesar pentru transformarea anvelopelor in granule de cauciuc.

„Vom incerca sa colaboram cu institutiile din Iasi si cu firmele care au parcuri auto, cu Centrul de colectare al Primariei Iasiului, iar aceste anvelope neutilizabile vor fi transformate in granule de cauciuc. Iasiul este un oras destul de aglomerat cu norma de poluare ridicata, iar piata pe care doresc sa intru este o piata noua, o piata virgina. si imi doresc sa las ceva pozitiv si sa las ceva in orasul in care traiesc”, a explicat pentru Andreea Baltag.

Un alt tanar antrenenor, cu experienta in urbanism, a decis sa dezvolte in cadrul proiectului o afacere care imbina domeniul IT cu cel al urbanismului. Acesta urmeaza sa procure o drona care va filma si va scana locatii prestabilite, iar datele obtinute vor fi folosite la elaborarea documentatiei de urbanism.

„Drona va zbura in locatii prestabilite, va reliefa aspectele de acolo, va obtine imagini aeroportate de precizie, va extrage modelul metric al terenului, va extrage curbe de nivel, cote si voi avea ulterior un suport care imi va folosi in elaborarea documentatiei de urbanism. Un suport actualizat, real, de precizie spre deosebire de datele pe care le prelucrez in mod normal, respectiv harti tipografice din anii 75-80 si ortofotoplanuri din anii 2005 – 2010. Aici vorbim de informatii actualizate, la zi, reale, corecte, fara erori de planimetrare, fara erori de colorit care pot influenta ulterior solutia urbanistica” a spus Adrian Covasneanu.

Decanul de varsta al noilor antreprenori din zona Moldovei este Ioan Cojoc, din Piatra Neamt, care si-a propus sa deschida un showroom si echipament necesar pentru instalarea sistemelor cu panouri fotovoltaice si termodinamice.

Mai multe detalii aici

2 Replies to “Idei de afaceri romanesti finantate cu 33.000 Euro: Panouri solare, anvelope reutilizate si alte afaceri pe fonduri europene”

  1. Vlad spune:

    Buna,la toata lumea cu banii europeni ii mai greu,din partea noastra a romanilor,nu uniunea europeana ne impune regulile acestea dure ci guvernantii nostrii de-la Bucuresti,daca ati urmarit viata satului di 17.01 2019,s-au cu o duminica in urma nu ma tin minte exact,cind o echipa de la viata satului s-a deplasat in Austria,ca sa vada cum isi desfasoara activitatea o agropensiune de familie,vreau sa va spun ca din ce-am vazut si auzit,nu le-a impus nimeni unde sasi puna grajdu la ce distanta fata de pensiune,din ce sa fie facut grajdul si anexele,erau facute ca la noi la tara,din scindura,si caramida,nr de animale nu le erau impuse ca sa primeasca subventie,din contra erau laudati petru produsele pe care le produceau,de ce la iei se poate si la noi nu.Fondurile Europene,nu-s pentru oamenii cinstiti,si no sa ajunga la ele niciodata fara spaga,si alte minarii,ar foarte multe de spus,dar ii mai bine sa ne vedem de treaba .

    1. Murariu spune:

      Adevărat, numai în această țară numită România, se petrec astfel de fapte, mită/șpagă în toate părțile.Nenorociți de guvernanți, de funcționari care au ajuns în posturi cheie doar ca să-și multiplice ce au, și să dea în cap tuturor celor de bună credință care vor să facă ceva real pentru ei sau pentru societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top