Imbunatatirea calitatii serviciilor in unitatile de terapie intensiva pediatrica prin dezvoltarea si implementarea unui program de formare

Fondul Tematic „Reforme in domeniul Sanatatii”

Status: INACTIV
Depunere pana la: 7.03.2013

Obiectivul general al interventiei este imbunatatirea calitatii si largirea accesului la serviciiile de terapie intensiva pediatrica pentru copiii din Romania (in mod special din grupurile marginalizate). Proiectul are ca scop cresterea capacitatii echipelor de medici si asistente din spitalele regionale cu terapie intensiva pediatrica inclusiv administrarea cazurilor non-traumatice si cu traume complexe, tehnici de salvare, toxicologie, dializa si hemofiltrare, ventilatie invaziva si noninvaziva, traumatisme majore.

spitalProiectul va dezvolta un plan si o curicula de formare in domeniul terapiei intensive pediatrice. Materialele de formare ce urmeaza sa fie produse pot include traducerea de literatura internationala, ghiduri clinice de practica sau manuale de proceduri. Proiectul va intari actualele centre de formare (fizice sau virtuale), va dezvolta ghidurile clinice de procedura si procedurile pentru subiectele selectate bazate pe practica internationala.

Abordarea va include activitati de Formare de formatori pentru a consolida capacitatea de training a expertilor romani si pentru a facilita trainingul „in cascada” si in afara centrelor de formare vizate. Proiectul va implica profesionisti in domeniul sanatatii din Romania si Elvetia, asociatii profesionale nationale si internationala, precum si retele internationale relevante.

Interventia va continua cooperarea anterioara Romano-Elvetiana in domeniul asistentei medicale de urgenta si al terapiei intensive neonatale. Colaborarea dintre spitalele din Elvetia si Romania si intre specialistii in domeniul sanatatii este incurajata.

Aplicantii trebuie sa fie ONG-uri din Romania in parteneriat cu experti internationali /elvetieni (fie prin formarea unui consortiu, fie prin contractarea de experti internationali/elvetieni, participarea in retele internationale/elvetiene si altele).

Durata estimata pentru implementare este de 24 luni.

Echipa trebuie sa includa un expert pe termen lung (24 de luni) pentru managementul proiectului. In plus, se solicita o lista cu experti pe termen scurt pentru un total de 38,5 luni pentru: evaluarea nevoilor de formare, dezvoltarea ghidurilor, curricula de formare, Formarea de formatori, trainingul “in cascada” si materialele de formare acolo unde este nevoie. Se solicita deasemenea furnizarea pentru 8 luni a unui expert pentru organizarea programului de training pentru echipele de medic/asistent.

Expertul pe termen lung trebuie sa aiba calificare postuniversitara potrivita in domeniul sanatatii sau/si sanatate publica cu ani de experienta in formare de specialisti in domeniul sanatatii, de preferat in domeniul terapiei intensive pediatrice. El/ea trebuie sa cunoasca bine sistemul sanitar romanesc si experientele acumulate pe parcursul cooperarii Romano-Elvetiene anterioare in domeniul sanatatii si ar trebui sa aiba experienta vasta in programele EMC. Expertul trebuie sa fie bine conectat la retelele profesionale nationale si internationale  si ar trebui sa fie capabil sa puna in practica experienta (de preferat elvetiana) pentru a facilita includerea experientei internationale (ex. pentru dezvoltarea ghidurilor si a formarii de formatori).

Termenul limita pentru depunerea scrisorii de intentie este 07.03.2013, orele 12.00.

Termenul limita pentru intrebari si raspunsuri (pe email: [email protected]) este 28.02.2013, orele 12.00.

Scrisorile de intentie trebuie sa fie transmise in forma scrisa, un original si doua copii (in limbile engleza si romana) la sediul OIE, situat in Bucuresti, Str. Dr. Burghelea nr. 8 (personal sau prin posta) si prin email: [email protected] pana la 07.03.2013, orele 12:00h.

Sursa: Fundatia CRED
Finantator: Centrul Elvetian pentru Sanatate Internationala

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Cerere Scrisori de Intentie – proiect asistenta medicala de urgenta

[caseta-final-fise]

One Reply to “Imbunatatirea calitatii serviciilor in unitatile de terapie intensiva pediatrica prin dezvoltarea si implementarea unui program de formare”

  1. Stanca Grigore spune:

    La spitalele din Judetul Salaj ar fi nevoie de asa ceva. Nu stiu daca vor reusi sa indeplineasca toate conditiile necesare colaborarii, dar sunt sigur ca este nevoie de o colaborare pentru a imbunatati conditiile pentru nou nascuti si lauze. Pentru Spitalul Judetean Zalau luati legatura cu Consiliul Judetean, iar pentru spitalele din Simleu- Silvaniei si Jibou cu Primariile oraselor. Dotarile cu aparatura si consumabile lasa de dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top