Imprumuturi bancare garantate de stat pentru IMM-urile din Romania

imprumut.jpg

Lei

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si Fondul Roman de Contragantare (FRC) anunta relanarea proiectul comun de sprijinire a intreprinerilor mici si mijlocii (IMM). Prin garantiile de stat acordate, creditele bancare devin, in mod normal, mai usor de accesat fiind mai putin riscante pentru banci.

Masura este posibila in urma semnarii Actului Aditional la Conventia de contragarantare, document care va permite acordarea de garantii contragarantate la creditele bancare pentru intreprinderile mici si mijlocii, au informat cele doua institutii, intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, mecanismul prezinta avantaje financiare prin faptul ca reduce costul garantiei pentru IMM-uri.

De asemenea, sunt si  avantaje de natura economica si sociala: creeaza conditii de generare de valoare adaugata in economie si faciliteaza infiintarea si consolidarea locurilor de munca.

Din 2014 si pana in prezent, FNGCIMM si FRC „au parcurs un proces pentru gasirea noului numitor comun care sa raspunda multiplelor provocari institutionale si de context”, sustin institutiile.

Potrivit acestora, se creeaza astfel premisele pentru reluarea functionarii facilitatii de finantare – garantare – contragarantare, „in beneficiul celui mai dinamic sector al economiei”, IMM-urile.

Cele doua institutii ii propun astfel intarirea increderii bancilor si a altor categorii de finantatori in soliditatea si solvabilitatea garantiilor FNGCIMM, contragarantate de FRC.

Efectele benefice scontate sunt acelea de mobilizare a potentialului pietei financiare pentru sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, in conditii de risc diminuate.

Acordul FNGCIMM-FRC reconfirma valentele unui instrument aliniat la cele mai moderne practici europene in domeniu, prin participarea activa a celor doua institutii in cadrul AECM – Asociatia Europeana a Institutiilor de Garantare si Contragarantare„, se mai arata in comunicat.

Sursa: www.contragarantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.