Infrastructura rutiera rurala afectata de inundatii refacuta cu 155 de milioane de euro

drum5.jpg

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va acorda finantare nerambursabila pentru 144 de proiecte de „Investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010”.

Valoarea nerambursabila a acestor 144 de proiecte selectate si incadrate la Masura 322, submasura d), este de 155.151.479 de euro.

Solicitantii au avut la dispozitie fonduri nerambursabile pentru refacerea si modernizarea drumurilor comunale, podurilor si podetelor, afectate de inundatiile care au avut loc in anul 2010.

In perioada sesiunii pentru depunerea proiectelor aferente acestei submasuri (1-29 iulie 2011), reprezentantii comunelor sau ai Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) au depus la sediile APDRP din fiecare judet al tarii, 186 de proiecte.

Dintre acestea, au fost selectate 144 de proiecte, restul proiectelor fie nu au indeplinit criteriile de eligibilitate (22 de proiecte), fie au trecut in lista celor nefinantate in urma departajarii conform punctajului acordat criteriilor de selectie (20 de proiecte).

Toti cei care vor semna contracte de finantare cu APDRP pentru a realiza investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010 pot primi pana la 100% din totalul cheltuielilor eligibile. Totuși, valoarea totala eligibila a proiectului nu poate depasi 1,5 milioane euro.

Cel mai important criteriu de eligibilitate era acela conform caruia comuna care dorea realizarea unui astfel de proiect cu finantare nerambursabila prin submasura d) a Masurii 322 trebuia sa faca parte din lista localitatilor cu infrastructura tehnico-edilitara afectata de inundatiile din anul 2010 (incluse in Anexa la Hotararea de Guvern nr. 378/2011).

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *