Intalnire de lucru intre MADR – AFIR – ARB

ADR_Muntenia.jpg

afirAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a organizat intalnirea de lucru dintre reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si cei ai Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Evenimentul este parte a intalnirilor periodice ca urmare a semnarii protocolului de colaborare interinstitutional. La eveniment au participat Directorul General AFIR, domnul Andras SZAKAL, Gheorghita CORBU, consilier al ministrului agriculturii, precum si directori ai directiilor tehnice de specialitate din Agentie.

Scopul acestor intalniri a fost acela de a stabili, evalua si calibra masurile si actiunile semnatarilor protocolului pentru a creste accesul la finantarea europeana nerambursabila a potentialilor beneficiari ai PNDR.

Printre subiectele abordate au fost clarificarea aspectelor interpretabile cuprinse in Ghidul privind conditiile artificiale, modificarea precum si completarea HG 226/2015 (pentru stabilirea cadrului general de implementare a masurilor programului national de dezvoltare rurala cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala şi de la bugetul de stat)  si a OUG 49/2015 (privind gestionarea financiara a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014-2020 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul garantarii)  pentru a facilita accesul la finantare a beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai PNDR.

„Aceste intalniri au rolul de a institutionaliza si suda relatia de parteneriat dintre semnatarii protocolului de colaborare. MADR si AFIR sunt institutii cu atributii in acordarea de fonduri europene nerambursabile pentru agricultura si dezvoltare rurala in timp ce Bancile comerciale pot sprijini cofinantarea proiectelor de catre beneficiari. Este necesar sa fie stabilite masuri comune si concrete la situatiile cu care ne confruntam si speram ca in cel mai scurt timp sa eliminam unele obstacole care ingreuneaza accesul la creditare a celor ce acceseaza Programului National de Dezvoltare Rurala”, a declarat Andras SZAKAL, Director General al AFIR.

De asemenea, in cadrul discutiilor s-a decis si asupra modului in care va decurge colaborarea viitoare intre AFIR si ARB, stabilindu-se intalniri lunare pentru analizarea problemelor punctuale legate de relatia dintre banci si beneficiarii PNDR aparute in implementarea proiectelor. Totodata, colaborarea va cuprinde si intalniri cu beneficiarii, organizate in teritoriu.

Protocolul de Colaborare MADR – AFIR – ARB.

Sursa: AFIR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.