INTERVIU Corneliu Pricope, directorul general CAEx: „Expozitiile, dialogul si studiile de caz pot oferi cele mai productive si profitabile repere”

Corneliu_Pricope.jpg

Corneliu_PricopeCentrul de Afaceri si Expozitie Bacau (CAEx) a luat fiinta in urma cu doi ani, prin efortul comunitatii locale si cu ajutorul unei finantari europene si a devenit deja o structura emblematica pentru evenimentele de business din aceasta parte a Moldovei. CAEx va gazdui, pe 30 octombrie, prima editie din aceasta toamna a conferintei Afaceri.ro.

Finantare.ro: Domnule director, complexul CAEx acopera aproape 6 hectare, fiind cea mai mare investitie din acest fel din zona Moldovei. De unde aceasta ambitie, de a construi la scara larga?

Corneliu Pricope: Atunci cand ne dorim sa incepem un nou proiect sau sa luam o decizie relevanta ce poate schimba destine sau chiar o comunitate, apelezi la istorie si trecut, la traditii si obiceiuri locale fara a neglija catusi de putin atuurile prezentului. Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” este si o proiectie in vitor a activitatilor economice din veacurile trecute sau din timpurile mai recente, ce va defini viitorul economic al regiunii, al municipiului. Aveam nevoie de o infrastructura de afaceri demna de potentialul economic verificat si probat de valoarea indicatorilor economici ai ultimilor ani dar, in acelasi timp si de un proiect si o locatie ce invita la business, comunicare, schimburi economice si respect pentru mediul de afaceri si investitori, in general.

Finantare.ro: Cine sunt principalii beneficiari ai CAEx?

C.P.: Cea mai moderna si utila constructie pentru targuri, expozitii si conferinte din Moldova este deja un succes al intregii comunitati locale si ofera oaspetilor nostri si mediului local de afaceri deopotriva sansa de a-si prezenta produsele si serviciile, de a incheia contracte si de a aduce profit propriei companii. Sunt convins ca, ceea ce lipsea mediului de afaceri din Regiunea Nord Est s-a regasit in aceasta investitie ce apartine oamenilor de afaceri locali, comunitatii in general si deschide perspective de dezvoltare economica sau ofera servicii si facilitati pentru dezvoltarea afacerilor private.

Finantare.ro: Ce facilitati oferiti pentru tinerii intreprinzatori?

C.P.: In acest sens si Incubatorul de Afaceri asigura deja suportul pentru 24 de companii aflate in faza de start – up, iar pentru urmatorii trei ani, IMM incubate beneficiaza de consiliere pentru dezvoltarea afacerii, de finantarea unor activitati si a utilitatilor. Asadar, totalul finantarilor nerambursabile obtinute pentru Incubatorul de Afaceri Bacau, din cadrul Centrului de Afaceri si Expozitii, pentru un ciclu de incubare de trei ani (2011-2014), se ridica la suma de: 1.956.484,46 lei, respectiv cca 454.996,39 euro. Toti acesti bani sunt o economie substantiala pentru buzunarul concetatenilor, o investitie in viitorii intreprinzatori locali, dar reprezinta, in acelasi timp si recunoasterea viabilitatii investitiei si a efortului depus de administratia locala pentru mediul de afaceri si pentru cresterea locurilor de munca.

Finantare.ro: In cultura antreprenoriala un rol important il joaca schimbul de experiente, de idei si de modele. Ce fel de evenimente gazduieste CAEx?

C.P.: Oferim clientilor nostri sansa de a cunoaste o bogata experienta practica din Romania si tari ale UE in dezvoltarea de asocieri de afaceri cu caracter industrial si economic, iar expozitiile, dialogul si studiile de caz folosite pot oferi unele dintre cele mai productive si profitabile repere pe teme de afaceri, de cercetare, dezvoltare, inovare sau de instruire profesionala.

Diversitatea profilelor profesionale si a domeniilor de activitate carora ne adresam este valorificata la maxim pentru a oferi o abordare directa si totodata completa a noilor tendinte de realizare a proiectelor intersectoriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top