Investitii de 16,2 miliarde de euro la nivel european in startup-urile din tehnologie, in 2016

image-2017-01-25-21556880-0-grafic-tech.jpg

Startup-urile europene din tehnologie au primit, anul trecut, investitii de peste 16,2 miliarde de euro, in peste 3.400 de tranzactii, arata datele unui raport realizat de Tech.eu. Marea Britanie ramane pe primul loc in topul tarilor cu cele mai mari finantari acordate firmelor mici aflate la inceput de drum. Iata care au fost domeniile care au atras cei mai multi bani.

Raportul a identificat peste 3.420 de tranzactii la nivelul anului trecut, prin care startup-urile tech din Europa (sunt incluse si Turcia si Israel) au obtinut finantari, cu 32% mai multe tranzactii decat in anul anterior. In cadrul acestor tranzactii startup-urile au primit in total 16,2 miliarde de euro, cu 12 mai multi bani decat in 2015.

Cei mai multi bani s-au dus catre firmele cu produse sau servicii in domenii precum: fintech (tehnologia financiara), sanatate, divertisement (mizical).

Cele mai mari investitii au fost facute in startup-uri din Marea Britanie (3,21 milirde euro) , Israel (2,77 miliarde euro), Franta (2,72 miliarde euro) si Germania (1,98 miliarde eruo). Cea mai mare crestere a fost inregistrata de Franta, care trece de pe locul patru pe trei, in ceea ce priveste volumul de finantari atrase de startup-uri, si pe primul loc in topul numarului de tranzactii prin care firmele au obtinut investitii, care au avut loc anul trecut.

Cei mai activit investitori in startup-uri tech, la nivel european au fost: Bpifrance, Gründerfonds, Index Ventures si Kima Ventures.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top