Invitatie pentru propuneri de analize tintite – programul european de cooperare ESPON 2020

ESPON-Logo.jpg

Secretariatul ESPON – programul european mandatat sa gestioneze fondurile europene disponibile pentru analizele teritoriale paneuropene, a deschis, pana la 26 ianuarie 2018, invitatia adresata factorilor de decizie si expertilor din administratiile locale, regionale si nationale implicati in planificarea spatiala si amenajarea teritoriala de a prezenta propuneri de analize focalizate/tintite. Cererea de propuneri are la baza obiectivul specific 2 (SO2) al programului ESPON 2014-2020, respectiv „Un transfer de cunostinte imbunatatit si utilizarea sprijinului analitic”.

Solicitantii eligibili pot fi institutii nationale, regionale sau locale cu experienta in politicile de amenajare a teritoriului sau in stabilirea unor programe europene. Partile interesate pot candida individual sau pot forma grupuri/consortii din mai multe institutii care au probleme si necesitati comune. Deoarece analizele tintite ale ESPON vizeaza obtinerea unor cunostinte practice privind spatiul european, reutilizabile in procesele de luare a deciziilor si in strategiile de management, candidatii vor trebui sa isi bazeze propunerile de tematici pe identificarea nevoilor lor in ceea ce priveste dezvoltarea politicilor si planificarea regionala, integrand in acelasi timp o perspectiva europeana.

Propunerile selectate vor fi apoi transformate in cereri de oferte pentru a finanta realizarea analizelor de catre cercetatorii europeni, in colaborare cu practicienii care le-au initiat.

Aplicatiile se pot face numai digital; informatiile detaliate privind formularul de aplicare si ghidul beneficiarului pot fi descarcate la adresa: https://www.espon.eu/targeted- analyses. intrebarile privind aceasta invitatie trebuie adresate direct secretariatului ESPON, la email-ul pus la dispozitia celor interesati:[email protected]. Schimb de idei pe aceasta tema: LinkedIn group „ESPON stakeholders”.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top