IP-ul in on-line, placere dobandita de cunoscatori. Venture Mentoring, 14 noiembrie 2012

Fundatia VentureConnect organizeaza cea de-a opta intalnire a programului Venture Mentoring. In fiecare luna, un mentor al Fundatiei VentureConnect se intalneste antreprenorii care au nevoie de raspunsuri si solutii la problemele de business pe care le intampina. Programul a inceput in luna martie, pana in prezent peste 100 de companii luand parte din program.

Intalnirea din 14 noiembrie de la ora 15:00 va avea loc la sediul Fundatiei Post Privatizare si va fi condusa de Ana Maria Andronic, Senior Associate in cadrul casei de avocatura Biris Goran si membru fondator al Fundatiei VentureConnect. Aflata la cea de-a doua intalnire din cadrul sesiunilor Venture Mentoring, Ana Maria propune spre discutie teme de interes pentru mediul antreprenorial precum aplicarea dreptului de proprietate intelectuala in sectorul on-line, inregistrarea unei marci sau brevetarea unui produs.

Despre Ana Maria Andronic

Ana Maria Andronic este specialist in drepturi de proprietate intelectuala, cu o experienta de peste treisprezece ani in domeniul juridic, incepandu-si cariera ca judecator in anul 1997. Ana Maria este unul dintre putinii avocati din bransa care imbina armonios dreptul continental cu cel de common law, pe baza experientei juridice din Statele Unite ale Americii, avand drept de practica in Romania si in statul New York.

Cu cativa ani in urma, Ana Maria a fost Staff Attorney in cadrul biroului din Bucuresti al Asociatiei Baroului American / Initiativa pentru Statul de Drept, unde a condus mai multe programe de reforma in domeniul justitiei, programe finantate de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala si Departamentul de Justitie al Statelor Unite. Dupa specializarea din State Unite, Ana Maria practica in prezent avocatura, in principal in domeniul IT, cu accent pe problemele de proprietate intelectuala legate de sectorul IT, on-line si M&A.

Este a doua intalnire din cadrul programului Venture Mentoring pe care o conduc si astept cu bucurie, ca intotdeauna, atat sesiunea, cat si interactiunea si intrebarile din partea participantilor. Ma simt excelent alaturi de antreprenorii din mediul IT si este o placere sa faci fata provocarilor intelectuale venite din partea lor, astfel incat astept cu entuziasm discutiile din cadrul intalnirii, intr-un mediu prietenos si relaxat. Temele discutate vor include aspecte legate de protectia juridica si exploatarea comerciala a software-ului sau a unui website, detalii legate de inregistrarea marcilor, sau orice alte probleme juridice cu care s-au confruntat antreprenorii prezenti in activitatea lor de zi cu zi. Dorinta mea este ca aceasta intalnire sa fie un sprijin pentru comunitatea antreprenoriala in a intelege cum afacerile on-line se pot dezvolta mai bine si mai repede.” spune Ana Maria Andronic.

Despre Venture Metoring

Pana in prezent, peste 100 de companii si proiecte antreprenoriale early stage au participat in cadrul programului Venture Mentoring, printre temele abordate numarandu-se: structurarea unui business online si documentatia necesara unei investitii, strategie si actionariat in cadrul unei companii, comunicare si brading pentru start-up-uri, sau securizarea produsului si a serviciului cu ajutorul drepturilor de proprietate intelectuala. Pe langa accesul la informatii folositoare pentru business-urile lor, participantii beneficieaza si de noi oportunitati de afaceri, intrand in contact direct cu noi clienti si parteneri.

Venture Mentoring este un eveniment singular in peisajul de business romanesc. Am participat la mai multe intalniri si am fost incantat de mediul deschis, prietenos in care eu si alti antreprenori aflati la inceput de drum am primit feedback si sugestii la ideile si intiativele noastre de la oameni de afaceri cu multa experienta. Nu in ultimul rand am schimbat idei si informatii cu ceilalti participanti, iar cu unii din acestia am inceput sa si colaborez pentru diverse proiecte. Venture Mentoring este fara indoiala un eveniment foarte util pentru mine„, mentioneaza Cornel Nita, CEO Iptelis.

Pentru a participa la cea de-a opta intalnire Venture Mentoring, participantii se pot inscrie vizitand website-ul http://www.ventureconnect.ro. Biletul de participare este in valoare de 180 RON pana la data de 13 noiembrie, cu 1 zi inainte de eveniment fiind majorat la 200 RON.

Contact pentru presa:
Alexandra Dumitru
Project Manager VentureConnect
Email: [email protected]
Mobil: +40 729 00 39 56

***
Despre Fundatia VentureConnect:

Programul VentureConnect a fost lansat in 2010 de catre Ana Maria Andronic (Senior Associate la Biris Goran) si Daniel Visoiu (Partener la Biris Goran), impreuna cu un grup de antreprenori IT/on-line binecunoscuţi precum Marius Ghenea (antreprenor si business-angel), Radu Georgescu (Chairman GECAD Group), Orlando Nicoara (Director General Mediafax Group si antreprenor on-line), Péter Barta (Director Executiv al Fundatiei Post-Privatizare) si Dragos Roua (antreprenor on-line).

In luna februarie 2012, a fost lansata Fundatia Venture Connect, dand startul altor programe dedicate mediului antreprenorial: Venture Mentoring si comunitatea de business angels Angel Connect, VentureConnect fiind cel mai amplu program al Fundatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top