IPP: Judetul Suceava a atras cei mai multi bani europeni

grafic51.jpg

Atragerea fondurilor europene de catre consiliile judetene si primariile din Romania s-a facut in buna masura fara o prioritizare a proiectelor, cu supraestimarea posibilitatilor locale pentru asigurarea cofinantarii, arata un raport dat publicitatii de catre Institutul de Politici Publice.

In medie, in perioada 2008-2011 un consiliu judetean din Romania a accesat 174,5 milioane lei, adica aproximativ 41,2 milioane de euro din fonduri structurale. Pe primele locuri in acest clasament se gasesc judetele Suceava, cu 78,3 milioane euro accesate, Salaj, cu 73,51 milioane euro, si Ilfov, cu 66,54 milioane euro. Ultimele locuri sunt ocupare de Ialomita, cu 8,51 milioane euro, Alba, cu 9,57 milioane euro, si Satu Mare, cu 17,49 milioane euro.

Cei mai multi bani la nivelul primariilor din orasele resedinte de judet au fost cheltuiti de Iasi, anume 75,1 milioane euro, Oradea (72,93 milioane euro) si Targoviste (68,26 milioane euro). Municipiul Giurgiu nu a reusit atragerea nici unui euro, arata datele IPP. La nivelul Capitalei, sectorul care a atras cele mai multe fonduri este sectorul 2, cu peste 4 milioane de euro. Sectorul 5 nu are niciun proiect finantat din fonduri structurale.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *