Iulia Samoila: “Adio si Bine ai Venit!!”

iuliasamoila-2.jpg

Iulia Samoila a facut pe blogul sau o analiza a activitatii MADR-ului/AFIR-ului in anul 2016.

“In ciuda faptului ca m-am apucat de scris inca nu sunt sigura daca acest articol isi va gasi locul, insa ce este clar in mintea mea este ca ar trebui sa pastram unele lucruri din 2016.

Astazi as vrea sa fac o analiza, cat de sincera pot eu, a activitatii MADR-ului/AFIR-ului in anul 2016 si o sa incerc sa fiu obiectiva prin prisma faptului ca avem pe drum un nou ministru al agriculturii. Domn pe care o sa fac un efort sa nu il etichetez si sa sper ca nu gandeste asa cum vorbeste, ca daca e asa ne-am ars. Imi ramane doar sa ma bazez pe intuitia cumatrului meu (vedeti totul e legat de neamuri zilele astea:))):”Prin prisma faptului ca PSD e hot,o sa fie mai lejer si o sa dea drumul la bani, pe principiul fur eu- furati si voi”

Desi sunt o persoana destul de critica, o sa incep cu ceea ce mi s-a parut mie de bun augur in anul trecut si anume: Simplificarea procedurilor de lucru. Stiu ca unii o sa arunce cu pietre in mine, insa daca analizam procedurile de lucru vom observa unele modificari in bine, ca de exemplu:
– Excluderea multor documente din dosarul cererii de finantare/dosarul cererii de plata. Intr-un final a dat Domnul si AFIR-ul s-a prins ca nu este ISC, proiectant ori constructor si s-a hotarat sa elimine o serie de documente din cererea de plata, documente ce se regasesc in cartea constructiei, cum ar fi: procese verbale de lucrari ascunse, receptie calitativa, certificate de calitate pentru materiale de constructii (in sfarsit nu trebuie sa mai scotocim dupa certificate de calitate la cuie si alte maruntisuri), agremente tehnice, buletine de analiza si alte asemenea. S-a prins ca trebuie sa fie de acord cu ISC-ul si considera ca este suficienta prezentarea doar a proceselor verbale de faza determinanta(sau cel putin asa considera procedura, despre cum actioneaza expertii este o alta mancare de peste). Un alt aspect este posibilitatea depunerii cererii de finantare fara avize de la mediu, DSV, DSP, cu depunerea ulterioara a acestora la faza de contractare.
Dar, desi se poate observa o simplificare a procedurilor de lucru, sunt inca multe lucruri care au nevoie de o rezolvare. Sunt multe, la nivel de fiecare ghid in parte, insa e bine pentru inceput sa ne concentram atentia asupra celor mai importante.”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top