Iulia Samoila: „Ghidul Solicitantului vs. Reguli Interne”

POSDRU.jpg

POSDRUDe cele mai multe ori, daca ar fi sa respecti doar Ghidul Solicitantului, te poti trezi cu surprize. De exemplu, din ghidul solicitantului nu o sa afli niciodata ce sunt acelea conditii artificiale, doar cateva mentiuni rasfirate in text, insa nimic clar si cuprinzator, ca sa poti intelege ce sa eviti.

Insa publicarea ultimelor rapoarte de evaluare iti poate oferi o imagine de ansamblu a ceea ce „ar putea” sa insemne conditiile artificiale. Dar ghici ce? Este mult prea tarziu…

Citeste articolul integral pe blogul Iuliei Samoila

One thought on “Iulia Samoila: „Ghidul Solicitantului vs. Reguli Interne””

  1. Active REGIO spune:

    Draga Iulia. Mare dreptate ai…
    La subiectul conditii artificiale as dori sa-ti prezint cateva cazuri concrete. Pe masura 313, 2012-2013 conditiile artificiale au facut mare valva. Toate proiectele declarate neeligibie ca urmare a indeplinirii conditiilor artificiale au ramas neeligibile si dupa depunerea contestatiilor. Bineinteles, reprezentantii APDRP au dat un raspuns sec beneficiarilor „Va anuntam ca ne mentinem parerea”. Insa, surpriza, pe masura 121 au fost ateva proiecte din ILFOV care au fost declarate neeligibile a urmare a conditiilor artificiale. Beneficiarii au depus contestatie in urma raportului de evaluare 121 sector vegetal sesiunea aprilie-mai 2012 si…. contestatia a fost admisa. Prin urmare conditiile artifiale au disparut. Ciudat, foarte ciudat. In plus, legat de conditiile artificiale da-mi voie sa-ti prezint urmatoarea situatie: O primarie doreste sa dezvolte turistic o anumita zona cu potential. Intocmeste un PUZ si parceleaza cateva hectare cu destinatia spatii de cazare si agrement. Cativa potentiali beneficiari concesioneaza acele terenuri si doresc sa acceseze fonduri pe masura 313. Unul vrea o pensiune, unul vea un teren de sport, unul o piscina si asa mai departe. Prin urmare, daca toate proiectele ar fi selectate in zona ar aparea o adevarata „OAZA DE RELAXARE”. Din pacate aici intervin conditiile artificiale si anume… daca vecinul vrea sa faca un proiect 313 atunci nu mai poti face nimic in jurul lui. Ma intreb ce va face acea primarie cu terenurile parcelate. Probabil vor veni investitori straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.