Iulia Samoila: “Made by AFIR: Bataie de joc pe banii beneficiarilor!!!”

iuliasamoila-2.jpg

Iulia Samoila scrie pe blogul sau despre activitatea AFIR.

“Sunt in viata omului unele sentimente pentru care nu se poate stabili o definitie, e un amestec de furie, dezamagire, scarba (stiu ca este destul de urat cuvantul dar sentimentul e real), revolta, neputinta..Doamne si urat mai e sentimentul asta..Pur si simplu simti ca urli si in fata ta e un perete..nu zice nici da, nici ba, se uita a nedumerit..si parca si mai tare iti vine sa iti arunci tot asupra lui..

Si acum ca am stabilit „limitele adevarului” si „dorinta de informare corecta” (Doamne AFIR ce false mi se par afirmatiile astea din gura ta si lipsite de bun simt) sa vorbim despre motivele sentimentelor..sa nu zica cineva ca arunc cu gunoi degeaba..

Dle noroc cu blogul asta ca imi ajung tot felul de stiri, barfe, noutati, informari pe la urechi ca altfel daca ne luam dupa AFIR ramanem neinformati (ca ei stiu oricum bine sa ne informeze..de asta o ard pe regulamente si vorbe cu forma fara fond cand vorbesc pe pag. de FB despre conditii artificiale, desi habar nu au ce sunt astea nici acum..totul este atat de deformat incat nu se mai distinge minciuna de adevar..real de ireal..BRAVO AFIR ai reusit sa faci praf un program ce putea contribui la dezvoltarea mediului rural romanesc!!!!)

Si cum spuneam..noutatea/barfa pentru babele de pe marginea santului (ca sigur asa ni s-ar spune) ar fi ca se intarzie contractarea (pe agricol) pentru ca se fac verificari de la o regiune la alta, un fel de esantioane intercalate. Si acum intreb si eu, daca stirea asta este adevarata, mai nene voi sunteti cu totul anti dezvoltare??  In loc sa publicati rapoarte de contestatii sa incheiem sesiunea 2015 si sa lansam o noua sesiune, sa dam drumul la investitii, voi va verificati unii pe altii? Sa inteleg ca voi tineti neaparat sa deveniti tinta urii si a tuturor cuvintelor „de bine” a tuturor oamenilor implicati in procesul asta de derulare a fondurilor europene in tara asta??? Poate legal si procedural nu ne-am intelege, dar asa moral si omeneste vorbind..Mai nene da frica de Dumnezeu mai aveti??

Sa plecam de la real..un beneficiar a depus o documentatie in vederea semnarii unui contract de finantare pe sM 4.1 la finalul lunii februarie si acum suntem la mijlocul lunii aprilie si nu a fost chemat sa semneze ca „s-au sistat contractarile” si atat, niciun detaliu nimic. Persoana dragutza..”OKi astept sa se reia si sa m-a chemati la semnat”. Dar haideti sa va spun eu adevarul..beneficiarul acela are un credit la banca cu o valoare de peste 400.000 euro contractati pentru derularea proiectului si asteapta sa semneze contractul sa inceapa implementarea. In timpul in care AFIR se scarpina in cap si se verifica daca expertii din o zona a tarii au inteles la fel procedura cu altii, din alta zona, acel beneficiar plateste niste comisioane la banca la un credit pe care cu incredere in statul roman l-a accesat. Asta nu se cheama bataie de joc?? Sau cum se mai cheama procedural si legal vorbind, draga AFIR? Pai iti spun eu, in limba asta a fermierilor se cheama bataie de joc!! Si stii ce o sa obtii tu, legal si procedural vorbind, o sa ajungi sa pleci acasa pentru ca nu o sa mai ai ce lucra!!! De ce?? Pai pentru ca nu esti serios, nu stii ce este acela respect, obligatii contractuale si nu mai prezinti incredere!! Nu ma crezi?? Uita-te in rapoartele de selectie!! O sa vezi ca, de exemplu, la sM 6.2., daca nu ma insel, in Regiunea NE, pe luna septembrie sunt maxim 7 proiecte selectate. Si asta e un singur exemplu, ca sunt multe, sunt judete care nu au niciun proiect selectat pentru anumite sM..”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *