Lectii de antreprenoriat. 3 oameni de afaceri arata ce este important sa stii daca vrei propriul business si care sunt provocarile angajatorilor moderni

image-2017-05-24-21783429-0-fakepath-angela-cretu.jpg

De ce au viitorii antreprenori nevoie, de talent sau de educatie, pentru a lansa o afacere? Si odata ajunsi in business de ce trebuie sa tina cont cand isi formeaza echipa, care sunt dilemele angajatorului modern? Sunt cateva dintre intrebarile la care au raspuns trei oameni de afaceri de la conducerea unor companii precum Agricover, Avon si Transearch.

Jabbar Kanani este proprietarul grupului Agricover, companie cu o cifra de afaceri de 1,19 miliarde de lei, in 2015. Omul de afaceri a venit in Romania cu mai bine de 30 de ani in urma, este absolvent al Facultatii de Medicina, dar s-a lansat in afaceri inca de la terminarea studiilor si conduce astazi peste 600 de angajati.

Intrebat ce crede ca este mai important pentru un viitor antreprenor, talentul sau munca, el spune ca:

  • Daca ai talent si nu esti educat e o problema. Este adevarat ca antreprenorul “se naste”, dar in momentul in care isi gaseste talentul trebuie sa fie educat pentru a putea sa creeze, sa creasca, sa dezvolte ceva.
  • Primul lucru pe care l-as indruma pe un antreprenor sa faca ar fi sa viseze, cat de mult poate. Este o asemanare intre un om nebun si un antreprenor, ambii viseaza prea mult. Antreprenorul mai pune si in practica din cand in cand.
  • Pentru ca pana la urma daca fac un calcul al ideeilor realizate, pe care am putut sa le fac sa functioneze, probabil, ajung la 1%. Trebuie sa ai puterea sa visezi, sa vezi mai departe, unde nimeni nu vede.
  • Apoi, sa ai puterea sa executi acea idee, nimeni nu poate sa puna in practica ideile tale. Nu poti sa angajezi un manager care sa construiasca afacerea in locul tau. Iar daca esti un startup nici nu se pune problema sa iti permiti asa ceva.
  • Cand ai o idee trebuie sa ai si disciplina de a o pune in practica si, bineinteles, sa o executi cu pasiune. Daca n-ai pasiune pentru ceea ce faci si dispozitia de a munci 24 din 24, n-ai nicio sansa de reusita.
  • Apoi, nu trebuie sa te gandesti la bani. Banul nu trebuie sa fie obiectivul suprem. Trebuie sa lucrezi ca un artist, ca un pictor, spre exemplu, care atunci cand se apuca sa picteze un tablou nu se gandeste la banii pe care ii va lua pe el, mai spune Jabbar Kanani.

Mai multe detaii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top