Lista bancilor care au innoit conventiile cu APIA pentru finantarea fermierilor beneficiari ai Masurii 215

porc.jpg

porcAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste beneficiarilor Masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor – porcine ca a incheiat acte aditionale la conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii acestei masuri.

Prin incheierea actelor aditionale, APIA emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisa – adeverinta – prin care confirma ca acesta a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 – Plati privind bunastarea animalelor si de asemenea este confirmata 25 % din valoarea sprijinul solicitat cu conditia ca valoarea primei adeverinte eliberate sa fie acoperita de valoarea decontului justificativ depus.

Precizam ca APIA a incheiat acte aditionale cu urmatoarele banci: CEC Bank SA, Raiffeisen Bank SA, BRD Groupe Societe Generale, OTP Bank, Banca Transilvania, Unicredit Țiriac Bank SA, Banca Comerciala Romana, Banca Centrala Cooperatista Creditcoop, Banca Comerciala Carpatica, Banc Post, Piraeus Bank Romania S.A, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania, Agricover IFN SA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA si Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii garanteaza 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

Mentionam ca Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte/acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre Creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. Aici sunt incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).

Reafirmam recomandarea adresata potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca (creditoare), pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top