Mai multi bani nerambursabili pentru IMM-uri in 2015

bani_mouse.jpg

baniAcest anunt vine chiar din partea ministrului pentru IMM-uri, Florin Jianu, care a confirmat cresterea bugetului pe 2015 pentru programele destinate IMM-urilor.

  • Bugetul din fonduri externe nerambursabile al Ministerului Economiei s-a suplimentat de la 71 milioane in 2014 la 283 milioane pentru 2015.
  • Programul Romano-Elvetian a primit un buget considerabil, suma alocata fiind de 75 milioane lei fata de 15 milioane in 2014.
  • Programele derulate prin Fondul Social European (FSE) au primit o alocare de 158 milioane fata de 8 milioane in anul 2014.
  • Schema de ajutor de minimisLocuri subventionate pentru TINeri, va continua finantarea pana la sfarsitul anului 2015, bugetul total alocat pentru aceast instrument fiind de 40 milioane euro pentru 2014 si 2015.

Cresterea bugetelor programelor nationale a fost una dintre priorioritatile mandatului meu. Ma bucura faptul ca am reusit sa obtinem un buget mai mare fata de anii precedenti astfel incat fiecare program national destinat IMM-urilor va avea un buget dublu fata de anul trecut si totodata avem in vedere deschiderea de noi programe ce vizeaza internationalizarea, industrializarea si dezvoltarea de branduri. De asemena vom continua in 2015 implementarea de proiecte pentru IMM-uri cu fonduri europene, precum schema de minimis Locuri de munca subventionate pentru TINeri, Programul Romano-Elvetian sau Erasmus pentru Tineri Intreprinzatori„, a declarat Florin Jianu, ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.