Marius Nica a fost prezent la conferinta „Finantari pentru mediul privat. Marile investitii: oportunitati si provocari”

imageResize.jpg

imageResizeConferinta „Finantari pentru mediul privat. Marile investitii: oportunitati si provocari” a prezentat oportunitatile de finantare pentru marile companii prin noile Programe Operationale cu fonduri structurale si de investitii pentru perioada 2014-2020. 

Prezent la eveniment, ministrul fondurilor europene, Marius Nica a declarat ca statisticile din 2012, ne transmiteau ca aproximativ 2,8% din totalul intreprinderilor erau companii mari iar cifra de afaceri realizata de acestea se ridica la 42% din total. In ceea ce priveste exporturile, companiile mari au realizat un total de 70% din exporturi ministrul subliniind rolul important pe care il au companiile mari in crearea si mentinerea competitivitatii economice a Romaniei.

Potrivit datelor la nivel de POSCCE, pe schema bugetara 2007-2013, companiile mari au incheiat peste 160 de contracte cu o valoare de aprioximativ 4 miliarde de lei.

Pentru moment se lucreaza la un sistem prin care se doreste o prioritizare a acelor investitii si domenii care atrag cel mai mult bani europeni, astfel incat fondurile nerambursabile sa fie indreptate catre sectoarele respective iar ordonatorii principali de credite sa primeasca acei bani pe masura ce demonstreaza ca proiectele sunt sustenabile.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *