Marius Nica: Procedurile de cost vor fi simplificate pe 2014-2020, conform solicitarii Comisiei Europene

imageResize.jpg

imageResizePentru a elimina birocratia pe fondurile europene, Comisia Europeana a solicitat Ministerului Finantelor Europene  sa simplifice procedurile de cost pe unele programe operationale. 

Romania se afla printre cele opt state cu rata scazuta de absorbtie a fondurilor europene si asupra carora Comisia Europeana si-a focusat atentia in ultima perioada. 

Mrius Nica explica faptul ca, pe noua schema bugetara 2014-2020 nu va mai fi nevoie de prezentarea tuturor acelor documente de suport care erau numeroase si inutile.

De asemenea, Ministrul Fondurilor Europene a mai vorbit despre sistemul informatic la care se lucreaza in parteneriat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, prin care beneficiarii Programului Operational Competitivitate cat si cei ai Programului Operational Capital Uman, care vor putea depune online cererile de finantare.

In final, acesta a adaugat ca prioritatea in perioada urmatoare este aceea de a gasi un echilibru intre ceea ce cere Comisa Europeana si realitatea din administratia publica romaneasca.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.