Masurile prin care MFE contribuie la strategia guvernului Ciolos de crestere a competitivitatii economice

cristian_dinu.jpg

Dragos Dinu, ministrul fondurilor europene a avut o serie de intalniri cu reprezentatii organismelor intermediare din zona de nord-vest si cu prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan. In partea a doua a zilei s-a alaturat premierului Dacian Ciolos, intr-o vizita de lucru la Zalau, in care s-a discutat cu reprezentanti ai administratiei publice locale, dar si ai mediului de afaceri din regiune.

La OIR POS MEDIU Nord-Vest si OIR POS DRU Nord-Vest, ministrul fondurilor europene a discutat cu angajatii si conducerile celor doua institutii.

“Am avut o serie de discutii deschise, punctuale, cu cele doua echipe. Suntem in plin proces de reorganizare, iar acolo unde sunt propuneri de eficientizare suntem interesati sa dialogam.”, a declarat Dragos Dinu.

La Zalau, premierul Dacian Ciolos si ministrul Dragos Dinu s-au intalnit cu prefectul judetului Salaj, Marin Nitu, cu primarii Municipiului Zalau si ai oraselor din judet si cu mai multi membri ai Parlamentului.

La finalul vizitei de a avut loc o reuniune a reprezentantilor Guvernului cu angajatori, antreprenori si oameni de afaceri din judetul Salaj. Una dintre principalele probleme pe care oamenii de afaceri din zona au ridicat-o in timpul dialogului cu delegatia guvernamentala a fost lipsa in regiune a fortei de munca specializata.

Ministrul Fondurilor Europene, Dragos Dinu, le-a prezentat antreprenorilor masurile prin care MFE contribuie la strategia guvernului Ciolos de crestere a competitivitatii economice.

“Prin Programul Operational Capital Uman vom sprijini scolile profesionale si aici vom dori sa avem o abordare usor diferita fata de ceea ce am avut in perioada trecuta. Nu mai vrem sa avem proiecte prin care finantam tot felul pe procese de formare fara sa vedem daca rezultatul acelor procese conteaza sau aduc valoare adaugata in zona respectiva. Am avut discutii cu colegii de la ANOFM si i-am intrebat in ce masura interventiile pe care noi le-am facut au avut sustenabilitate. In ce masura a crescut gradul de ocupare in randul persoanelor formate prin intermediul proiectelor POS DRU? Situatia, recunosc, nu este cea mai fericita”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Dragos Dinu a completat, prezentand prioritatea MFE privind proiectele POCU in perioada de programare 2014-2020.

“Acesta este motivul pentru care vrem sa avem o abordare diferita. Pe langa ce este deja lansat pe POCU, mai pregatim o serie de proiecte strategice prin care sa analizam foarte clar situatia de la nivelul fiecarei regiuni, sa facem o profilare corecta si profesionista a somerilor si tinerilor NEET’s. Gandim pentru ei scheme de sprijin, aplicabile in context regional si apoi, prin programe competitive, oferim, pe baza informatiilor de la mediul de afaceri, tipul de asistenta de care au nevoie, adica sa formam sudori acolo unde este nevoie de sudori si nu altceva, daca piata fortei de munca nu o cere.”

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.