MEDIA Mundus – Cerere de propuneri 2013

media-mundus.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Obiective

Programul urmareste sa sporeasca competitivitatea industriei audiovizuale europene, sa ofere Europei posibilitatea de a-si juca mai eficient rolul cultural si politic in lume si sa sporeasca posibilitatile de alegere ale consumatorului si diversitatea culturala. Programul va urmari imbunatatirea accesului pe pietele din tarile terte si construirea increderii si a relatiilor de lucru pe termen lung.

Programul MEDIA Mundus sprijina proiectele de cooperare intre profesionistii europeni si omologii lor din tarile terte, in interesul comun al sectorul audiovizual european si al tarilor terte implicate.

Actiuni eligibile

Actiunile definite sunt:

  • Actiunea 1 – Sprijin pentru formarea profesionala: aceasta actiune vizeaza consolidarea competentelor profesionistilor europeni si din tarile terte:
  1. Optiunea 1 sprijina includerea studentilor/profesionistilor si profesorilor din tarile terte in sistemele de formare profesionala initiala sau continua sprijinite de programul MEDIA 2007;
  2. Optiunea 2 sprijina crearea unui sistem de formare continua specific pentru MEDIA Mundus.
  • Actiunea 2 – Sprijin pentru accesul pe piata: aceasta actiune sustine proiectele destinate sa promoveze accesul la pietele internationale pentru operele audiovizuale. Aceste proiecte se refera la fazele de dezvoltare si/sau preproductie (de exemplu, pietele internationale de coproductie) si activitatile din aval (evenimente promotionale care faciliteaza vanzarea operelor pe pietele internationale).
  • Actiunea 3 – Sprijin pentru distributie si circulatie: aceasta actiune vizeaza incurajarea distributiei, promotiei, prezentarii si difuzarii operelor europene pe pietele tarilor terte si a operelor audiovizuale din tarile terte in Europa in conditii optime.
  • Actiunea 4 – Activitati transversale: Aceasta actiune vizeaza sustinerea proiectelor transversale, si anume, a celor asociate mai multor prioritati din cadrul acestui program, de exemplu formari urmate de evenimente de cautare a partenerilor („pitching”) la reuniunile de coproductie.

Prezenta cerere de propuneri se refera la proiectele care incep intre 1 februarie 2013 si 30 iunie 2014, care trebuie incheiate pana la 1 octombrie 2014 cel tarziu. Costurile de pregatire a proiectelor sunt eligibile incepand cu 1 ianuarie 2012.

Candidati eligibili

Proiectele care urmeaza sa fie finantate in cadrul MEDIA Mundus trebuie:

  • sa fie propuse si puse in aplicare in comun de catre profesionisti europeni si din tari terte;
  • sa urmareasca promovarea crearii de retele internationale. in acest scop, cu exceptia proiectelor prezentate in cadrul actiunii 1 – optiunea 1, fiecare proiect trebuie sa fie condus si pus in aplicare de un grup care intruneste trei criterii:

1. grupul trebuie sa fie compus din cel putin trei parteneri (inclusiv coordonatorul). Cu toate acestea, in cazul in care efectul necesar de creare de retele este garantat, pot fi admise proiecte cu doar doi parteneri (inclusiv coordonatorul). Crearea retelei este garantata daca coordonatorul proiectului este o retea europeana de profesionisti/societati din sectorul audiovizual care cuprinde mai mult de zece state membre europene;
2. coordonatorul grupului trebuie sa aiba sediul social intr-un stat membru al Uniunii Europene sau in Islanda, Liechtenstein sau Norvegia. Proiectele care incep dupa 1 iulie 2013 prezentate de coordonatori avand sediul social in Croatia sunt, de asemenea, eligibile ( 1 ). Cererile din partea „persoanelor fizice” nu sunt eligibile;
3. grupul trebuie sa includa cel putin un cobeneficiar legat de sectorul audiovizual avand sediul social intr-o tara terta (alta decat Croatia sau Elvetia). Cererile din partea „persoanelor fizice” nu sunt eligibile.

Conditiile specifice sunt stabilite in programul de lucru MEDIA Mundus 2013.

Bugetul alocat proiectelor

Bugetul disponibil pentru prezenta cerere de propuneri este de 4.626.000 EUR. Sprijinul financiar din partea Comisiei nu poate depasi 50%, 60% sau 70% din totalul costurilor eligibile, in functie de natura activitatii.
Contributia financiara se va acorda sub forma de subventie.

Data-limita de depunere a candidaturii

Cererile trebuie trimise cel tarziu pana la data de 28 septembrie 2012 la adresa:

Ms Aviva SILVER
European Commission
Directorate-General for Education and Culture
Directorate D – Culture and media
Unit D3 – MEDIA programme and media literacy
Office MADO 18/68
1049 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIËRO

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

Website-ul programului
Ghidul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top