MFE: Noi apeluri de proiecte vor fi lansate incepand cu luna septembrie

time-750324_1280.jpg

pocu-2014Reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene sustin faptul ca legislatia pentru programele pe perioada 2014-2020 este finalizata si ca, incepand cu luna septembrie, vor fi lansate noi apeluri de proiecte.

Mai mult, pentru evitarea greselilor in noul exercitiu financiar 2014-2020, Autoritatea de Management si Organismele Intermediare POSDRU, au avut o serie de intalniri cu beneficiarii de fonduri.

In acest context, s-a discutat despre problemele intampinate de beneficiari: numarul mare de instructiuni emise de AM si termenele de implementare ale acestora, intarzierile survenite in procesarea cererilor de plata si de rambursare, necesitatea unui help-desk pentru beneficiari, birocratia sporita, etc.

Reprezentantii AM si-au insusit aspectele discutate, iar la nivelul Ministerului Fondurilor Europene au inceput deja demersuri spre a rezolva parte dintre acestea si mai ales, spre a evita situatii similare in implementarea proiectelor ce vor fi co-finantate prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *