MFE supune consultarii publice un proiect de Instructiune pentru a veni in sprijinul beneficiarilor din mediul privat

nota11.jpg

instructiuneMinisterul Fondurilor Europene a publicat proiectul de Instructiune pentru aplicarea prevederilor procedurale ale Ordinului ministrului Fondurilor Europene nr. 1.120/2013, care reglementeaza procedura simplificata de achizitii in cadrul proiectelor implementate de beneficiari din mediul privat.

Prin aceasta Instructiune vom oferi solutii la cele mai importante si frecvente spete pe care le intampina beneficiarii din mediul privat in aplicarea procedurii simplificate de efectuare a achizitiilor in cadrul proiectelor. Aplicarea acestei proceduri este una dintre masurile adoptate in 2013 si care are un impact major in buna derulare a proiectelor din fonduri europene implementate de mediul privat. Va reamintesc, datorita simplificarii acestei proceduri, beneficiarii privati care asigura din banii lor peste 50% din suma necesara implementarii proiectelor nu mai sunt obligati sa respecte reguli stricte, similare cu cele aplicate beneficiarilor publici.

Avand in vedere importanta acestei reglementari, ii invit pe beneficiarii privati sa profite din plin de etapa de consultare publica si sa ne transmita eventualele sugestii de imbunatatire a proiectului de Instructiune”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Din luna octombrie 2013, beneficiarii din mediul privat aplica o procedura simplificata in cazul achizitiilor de bunuri de peste 30.000 de euro, al celor de servicii cu o valoare cuprinsa in intervalul 30.000-207.000 de euro, respectiv al achizitiilor de lucrari cu o valoare cuprinsa in intervalul 100.000 – 5.186.000 de euro. Procedura simplificata este reglementata de Ordinului de ministru nr. 1.120/2013, prin care a fost abrogat Ordinul 1.050/2012.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta sugestiile si propunerile beneficiarilor referitoare la proiectul de Instructiune pana la data de 23 iunie a.c., la urmatoarea adresa de e-mail: [email protected].

NOTA:
Proiectul Instructiunii pentru aplicarea prevederilor procedurale ale Ordinului ministrului Fondurilor Europene nr. 1.120/2013

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *