Micii fermieri crescatori de animale cer subventii prin noul PNDR 2014-2020

intalnire-fmfcadup_b.jpg

intalnire-fmfcadup_bReprezentantii Federatiei Micilor Crescatori de Animale, Detinatori si Utilizatori de Pajisti – FMFCADUP – au pus in tema situatia problematica a agriculturii din zona montana si a cerut o masura speciala in noul PNDR 2014-2020

Mai concret, asociatia propune introducere unei masuri de sprijin pentru sustinerea crescatorilor de animale din zona montana prin acoperirea handicapului natural de productivitate al zonei montane si care sa se acorde micilor fermieri cu pana la 10 capete de bovine sau echivalentul in alte animale. 

Sectorul micilor fermieri, crescatori de animale a avut de suferit dupa anularea subventiilor pentru vaca de lapte si carne din zona montana defavorizata prin largirea ariei de aplicabilitate. Aceasta datorita introducerii unor criterii ce nu pot fi indeplinite de nicio vaca din nicio zona montana din Europa din cauza diferentelor evidente de productivitate a terenului din zona montana, fata de campie.

La sediul Federatiei a avut loc o intalnire  informala intre proaspat numitul secretar de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ioan Utiu si reprezentantii FMFCADUP. Exista mari sanse ca acest sector sa fie sustinut financiar printr-o masura speciala a noului PNDR. 

FMFCADUP a fost infiintata pentru a sustine micii fermierii in principal din zonele montane. Desi fac parte si din federatiile mari, necesitatea crearii unei astfel de asociatii, vine din faptul ca micii fermieri se confrunta cu situatii si probleme diferite ce implica si solutii diferite. 

Sursa: Agroinfo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top