Ministerul Fondurilor Europene preia Autoritatile de Management POSDRU si POSCCE

calcule.jpg

calculeIncepand cu data de 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene preia activitatea si structurile autoritatilor de management aferente urmatoarelor doua programe: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), potrivit Ordonantei de Urgenta pentru aprobarea unor masuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, care a fost adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, 26 februarie a.c.

Guvernul Romaniei a aprobat transferul autoritatilor de management POS DRU si POS CCE la Ministerului Fondurilor Europene. Este simplificata astfel structura institutionala, fapt care reprezinta un pas important pentru reformarea intregului sistem de implementare. Reamintesc ca in acest an trebuie sa finalizam reforma sistemului, sa scapam de reminiscentele trecutului – problemele mostenite din anii 2009-2011, iar beneficiarii sa fie ajutati sa-si implementeze proiectele cat mai repede„, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Autoritatea de Management POS DRU va fi preluata de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, iar Autoritatea de Management POS CCE de la Ministerul Economiei.

Ministerul Fondurilor Europene va prelua personalul celor doua autoritati de management, dar si toate drepturile si obligatiile acestora, inclusiv litigiile aferente activitatii acestora.

De asemenea, actul normativ prevede ca in perioada de programare 2014-2020 Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Capital Uman si Programul Operational Asistenta Tehnica.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.