Ministerul Fondurilor Europene testeaza public aplicatia MySMIS 2014

tanar_laptop_start.jpg

calculatorMinisterul Fondurilor Europene (MFE) a anuntat ca in perioada 8 — 18 martie 2016 va fi disponibil pentru a fi testat de catre public modulul „Depunerea cererii de finantare” al aplicatiei MySMIS 2014 versiunea 1.0., la adresa www.fonduri-ue.ro. Aceasta aplicatie IT a fost elaborata de catre MFE impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) pentru a facilita schimbul electronic de informatii intre beneficiari si autoritatile cu atributii in gestionarea fondurilor europene structurale si de investitii. Prin implementarea aplicatiei MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene raspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014-2020.

Orice persoana juridica interesata de testarea aplicatiei IT trebuie sa fie inregistrata in sistem de catre reprezentantul legal sau un imputernicit al acestuia, obligatoriu prin utilizarea propriului Certificat digital calificat pentru semnarea electronica a documentelor. Certificatele digitale calificate sunt folosite si in alte situatii de interactiune cu autoritatile (ex. depunerea de declaratii fiscale la ANAF). Sunt acceptate in sistem toate certificatele digitale calificate emise in conditiile legii. In cadrul proiectelor ce urmeaza a fi finantate, costurile aferente procurarii certificatelor digitale calificate sunt eligibile.

Atat in faza de testare cat si dupa lansarea in productie, o persoana juridica va putea inscrie mai multi utilizatori pentru completarea informatiilor din cererea de finantare.

Apelurile deschise in sistem in perioada de testare vor contine prevederi ale ghidurilor ce pot suferi modificari in varianta finala.

MFE incurajeaza potentialii beneficiari sa identifice si sa sesizeze eventuale dificultati in accesarea sau introducerea datelor aferente cererilor de finantare, pentru a sprijini imbunatatirea sistemului. In momentul lansarii aplicatiei in varianta de testare, utilizatorii vor avea la dispozitie un centru de sprijin aferent MySMIS 2014.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top