Ministerul Sanatatii: Cel putin 30.000 femei vor beneficia de screening pentru cancerul de san, in 2019

consultatie.jpg

Cel putin 30.000 de femei care au intre 50 si 69 de ani vor putea beneficia in trimestrul doi al anului 2019 de programul de screening pentru cancerul de san, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Tiberius Bradatan, precizand ca proiectul este finantat din fonduri europene.

„Vestea buna este ca a demarat proiectul de implementare al screeningului pentru cancerul de san de doua luni. Avem finantare asigurata. Prima etapa este de implementare. (…) Valoarea totala a primei etape este de 22 milioane RON si are o implementare de 72 de luni. (…) Prima etapa presupune elaborarea metodologiei de screening, intocmirea listei de pacientilor, formarea personalului si realizarea unei campanii de informare”, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Tiberius Bradatan, in cadrul unei conferinte.

Etapa a doua, adica procesul de screening ar putea incepe in al doilea trimestru al anului 2019.

„Etapa a doua beneficiaza de o finantare mult mai generoasa, este vorba de 16 milioane de euro. (…) Proiectul are ca tina persoanele din regiunile din nord-vest, vest si nord-est, est. (..) E vorba de femei cu varsta cuprinsa intre 50-69 de ani. Numarul persoanelor care vor beneficia de screening este de minim 30.000”, a mai spus Bradatan.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top