Ministerul Transporturilor: Am trimis la Comisia Europeana proiecte in valoare de 938,4 milioane euro

competitivitate-proiecte.jpg

proiecte-europeneMinisterul Transporturilor a transmis la Comisia Europeana 18 proiecte cu beneficiari romani in valoare totala de 938,4 milioane euro, din care 647,2 milioane euro fonduri europene nerambursabile, documentele urmand sa fie evaluate de forul european in primavara acestui an.

Ulterior, proiectele selectate vor fi propuse pentru aprobarea Comitetului statelor membre in perioada iunie — iulie 2016.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor propunerile de proiecte au fost transmise pana la data limita de 16 februarie 2016 in cadrul Apelului de proiecte din anul 2015 aferent facilitatii Mecanismul Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility — CEF).

Programul CEF reprezinta un mecanism de finantare din fonduri europene nerambursabile in perioada 2014-2020 dedicat in special sectorului de transport, dar și sectoarelor de telecomunicatii și energie.

Finantarea totala prevazuta de acest mecanism pentru sectorul de transport la nivelul UE este de 26,25 miliarde euro, din care 11,3 miliarde euro pentru statele eligibile sub politica de coeziune. Romania are rezervata suma de 1,23 miliarde euro.

„Aceasta alocare ramane rezervata Romaniei daca este angajata pe proiecte in cadrul apelurilor de proiecte in perioada de pana la 31.12.2016. In cadrul apelului de proiecte CEF aferent anului 2014 Romania a utilizat deja suma de 711,8 milioane euro, iar la apelul din anul 2015 proiectele propuse de beneficiarii romani in cadrul alocarii fondului de coeziune sunt de 645,8 milioane euro, ceea ce conduce la o supra-angajare a sumei alocate Romaniei cu 25%”, se mentioneaza in comunicatul citat.

In perioada martie — aprilie 2016, Comisia Europeana va asigura evaluarea proiectelor primite in cadrul apelului de proiecte CEF 2015, iar proiectele selectate vor fi propuse pentru aprobare Comitetului statelor membre in perioada iunie — iulie 2016.

Sursa: Minsiterul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.