Ministrul Agriculturii a confirmat prelungirea Programului Tomate pana in 15 iunie

tomate.jpg

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminica, la Cefa, ca a fost prelungit pana in data de 15 iunie termenul de depunere a documentatiei pentru Programul Tomate.

‘Da, ramane 15 iunie, o data pe care noi am considerat-o necesara a prelungi actul normativ, dat fiind temperaturile scazute din aceasta primavara. Programul acesta este pentru prima data introdus in Romania, pe opt ani, si pentru a da viata acestui program si a satisface cerintele producatorilor am considerat ca este util sa prelungim pana pe 15 iunie. in acest sens, am realizat un proiect de act normativ, l-am lansat in dezbatere publica, cat de curand va primi aprobarea guvernului, iar producatorii agricoli vor putea beneficia de cei 3.000 de euro pentru o mie de metri patrati cultivati cu tomate.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat recent o propunere privind prelungirea termenului limita de depunere a documentatiei pentru subventiile vizand cultivarea rosiilor in solarii, de la 31 mai la 15 iunie.

Ministrul a motivat ca a primit solicitari pentru prelungirea termenului din cauza valului de temperaturi scazute inregistrate pe arii extinse din tara in ultimele luni, fapt care a ingreunat valorificarea tomatelor de catre unii mici fermieri in termenul necesar obtinerii subventiei.

In judetul Bihor sunt peste 190 de cultivatori de legume in spatii protejate din Bihor care au depus cereri de finantare. Primii care au iesit cu rosii timpurii pe piata sunt legumicultorii din Tamaseu, Rosiori si Salard.

Pentru a fi eligibili acordarii acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate in spatii protejate (sere, solarii), beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: sa detina o suprafata cultivata cu tomate de minimum 1.000 mp; sa obtina o productie de minimum 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata; sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primarii; sa valorifice productia in perioadele ianuarie-mai, inclusiv si noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top