Ministrul Agriculturii ia in calcul demiterea conducerii pentru Programul Operational pentru Pescuit

documente1.jpg

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a avut intalniri cu comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos si cu comisarul european pentru Afaceri Maritime si Pescuit, Maria Damanaki.

In cele doua intalniri, ministrul a primit angajamentul Comisiei Europene ca Romania va fi sprijinita in demersurile pe care le va intreprinde in implementarea proiectelor pe care si le-a propus.

Cu domnul comisar Ciolos am discutat despre noua perspectiva financiara 2014-2020, care este extrem de importanta pentru Romania, mai ales in contextul in care unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus ca si ministru al agriculturii este acela de a defini in aceste sapte luni de mandat un nou concept de dezvoltare a satului romanesc. Mi-as dori foarte tare ca perspectiva financiara 2014-2020 sa fie instrumentul care sa puna in aplicare acest nou concept de dezvoltare„, a declarat Daniel Constantin, cu aceasta ocazie.

Totodata, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a discutat cu responsabilul european pentru pescuit, Maria Damanaki, in opinia oficialului roman, aceasta fiind cea mai importanta intalnire aflata pe ordinea de zi: „Am discutat problemele pe care Romania le intampina, dificultatile in ceea ce inseamna accesarea fondurilor europene privind Programul Operational pentru Pescuit. Chiar in cursul acestei dimineţi am primit de la Directorul General pentru Pescuit o scrisoare in care sunt reiterate problemele si deficientele foarte mari care persista in continuare in sistemul de management si control„.

Ministrul Daniel Constantin a dat asigurari comisarului european ca va corecta toate problemele identificate in procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru pescuit.

De asemenea, ministrul roman a anuntat ca ia in calcul demiterea conducerii Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit, intrucat Romania risca suspendarea plaţilor pentru acest Program, daca lucrurile nu vor fi corectate.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

2 thoughts on “Ministrul Agriculturii ia in calcul demiterea conducerii pentru Programul Operational pentru Pescuit”

  1. camara vasile spune:

    Trebuie schimbati toti mafiotii din fruntea APDRP judetene ,regionale pentru ca au fost pusi de PDL si au adus coruptia la cel mai inalt nivel
    Exemplu este APDRP Targoviste cu toate judelele aferente , APDRP Botosani care intreaba cine a facut dosarul si daca nu l-a facut firma agreata de acesti mafioti este respins automat
    Pacat ca se resping foarte multe proiecte pe acest criteriu al coruptiei , pentru ca fonduri sunt destule , dar acesti mafioti cu mintea incetosata nu inteleg acest lucru elementar , ca tara pierde foarte mult
    Dar cum in fruntea tarii au fost promovati numai incompetenti , acestia la randul lor au promovat nonvalorile si incompetentii in structurile regionale si judetene pentru a se crea compatibilitate intre ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *