Ministrul de Finante: Mii de firme vor sa aplice TVA defalcat de la 1 octombrie 2017, fiind atrase de reducerile de 5% din impozitul pe profit

office-594132_1280.jpg

Ministrul de Finante, Ionut Misa a afirmat, intr-un interviu pentru ZF, ca „mii de firme“ vor sa aplice TVA defalcat de la 1 octombrie 2017, de când devine optionala aceasta masura, fiind atrase de reducerile de 5% din impozitul pe profit.

„Firmele oneste au fost atrase de facilitatea oferita prin care platesc mai putin cu 5% impozit pe profit. Aceasta suma acopera cu mult cheltuielile necesare pentru modificarea siste­melor informatice“, a spus ministrul Finantelor.

Plata TVA defalcat presupune varsarea banilor pe care o firma ii primeste drept TVA intr-un cont separat de TVA deschis la o banca din România. Masura va intra in vigoare in mod obligatoriu la 1 ianuarie 2018 si in mod optional la 1 octombrie 2017. Firmele care intra optional primesc deducere de 5% din impozitul pe profit si alte facilitati fiscale.

Masura a provocat vii dezbateri in mediul de business, fiind in continuare contestata. Ministerul Finantelor a acceptat o parte din propunerile oamenilor de afaceri, dar in cele din urma Guvernul a promovat noul sistem printr-o ordonanta de urgenta care a fost votata saptamâna trecuta.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *