Ministrul dezvoltarii: Asteptam decizia de aprobare a noului Program Operational Regional 2014-2020

document_semnatura.jpg

document_semnaturaProgramul Operational Regional (POR) 2014-2020 urmeaza sa primeasca aprobare din partea Comisiei Europene, deoarece negocierile tehnice au fost finalizate.

Suntem in linie dreapta cu noul Program Operational Regional 2014-2020. Practic, negocierile cu Comisia Europeana sunt incheiate si ultimul pas este ca decizia de aprobare sa fie emisa. Au fost negocieri destul de complexe, destul de detaliate, pentru ca si programul este unul complex. In 2014-2020 avem, pe POR, 11 axe prioritare si un buget de 8,25 miliarde euro”, a declarat doamna ministru Sevil Shhaideh.

Prin noul POR 2014-2020 vor primi finantare proiectele care contribuie la dezvoltarea regionala a Romaniei din 11 domenii (11 axe prioritare), la care se adauga axa Asistenta Tehnica, destinata bunei functionari a programului.

POR 2007-2013 are, in prezent, un grad de absorbtie de 66%, fata de 17%, cat inregistra in luna mai 2012. Am crescut gradul de absorbtie, in trei ani, cu aproape 50% pentru acest program. Am reusit acest lucru cu sprijinul dumneavoastra, membrii CM POR, si al beneficiarilor, printr-o stransa colaborare intre toate institutiile implicate in gestionarea programului”, a mentionat ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Masurile luate de MDRAP pentru cresterea absorbtiei se refera la introducerea mecanismului de decontare a facturilor beneficiarilor, in locul mecanismului de rambursare, la reducerea termenelor – atat pentru actele aditionale, cat si pentru platile intre AM si beneficiari – si la asigurarea, din veniturile de privatizare, a sumelor necesare pentru realizarea acestor plati.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top