Ministrul IMM-urilor, despre „Business Angels”: In Romania sunt doar 50 de investitori privati

bani_maini.jpg

bani_mainiMinistrul IMM-urilor, Florin Jianu, a vorbit despre importanta finantarilor de tip Business Angels si de ceea ce isi propune ministerul sa faca pentru a facilita accesul antreprenorilor la acest tip de investitii.

Numai intr-o zona din Statele Unite sunt peste 20.000 de astfel de investitori, iar la noi sunt 50 de investitori privati pentru ca nu aveau acest instrument (…). Am reglementat acest tip de investitie (Business Angels- n.red.), dand posibilitatea antreprenorilor de a intra intr-o companie fara sa detina majoritatea si am oferit doua tipuri de stimulente: pentru echivalentul sumei pe care el o da drept imprumut companiei timp de 3 ani de zile nu va plati niciun fel de impozit si al doilea stimulent e legat de faptul ca dupa aceasta perioada isi vinde actiunile catre cel care detinea compania sau altcineva iar diferenta pozitiva dintre suma cu care vinde si banii pe care i-a investit initial nu este impozitata„, a explicat ministrul.

Obiectivul nostru este sa asezam Romania pe harta antreprenoriala a Europei printr-o lege extrem de moderna care creeaza diferente fata de alte tari„, a completat el.

Mai multe detalii: Incomemagazine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.