MySMIS va fi lansat in luna martie

calculator.jpg

fermier_calculator_resizeLansarea sistemului informatic pentru depunerea online a proiectelor europene a fost devansata pentru luna martie si nu va fi deschisa astazi, asa cum era prevazut initial, a declarat Ciprian Necula, secretar de stat in cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

„MySmis este in proces de finalizare. Azi era ultimul retus, din cate stiu eu. Nu va fi deschis astazi (vineri — n.r.). E verificat de mai multe organisme intermediare pentru ca la nivel central functioneaza si vrem sa vedem cum functioneaza si la nivel local. E foarte important sa nu avem erori pe el. Noi spunem ca in luna martie lansam programul„, a spus Necula.

In data de 4 februarie, ministrul de resort, Aura Raducu, spunea ca MySMIS va fi operationala incepand cu data de 19 februarie, cu o intarziere de aproximativ o luna.

„Initial am crezut ca anumite probleme tehnice le putem rezolva pana la 15 ianuarie. Si Windows 10 cand s-a pus, a durat cateva luni pana cand s-a lansat. Serviciul de Telecomunicatii Speciale ne ajuta, este o echipa care lucreaza intens si multe ore pe zi pentru a ne ajuta. Acesta este un sistem extrem de complex. O sa fie mai important decat orice sistem pe care il avem. Odata ce aplicantul isi depune CNP-ul si spune ca se numeste Ionescu, Popescu, imediat este legat la baza de date a Politiei si este verificat daca CNP-ul este al acelei persoane si are voie sa se inscrie. Este interconectat cu mai multe baze de date astfel incat sa eliminam din problemele si dificultatile pe care le-am avut in prima perioada cand veneau beneficiari pe mai multe proiecte si lucrau 30 de ore pe zi pe un proiect. Nu o sa se mai poata face asta si o sa stii cine lucreaza si cum. Nu avem ce face, am intarziat cu o luna”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Aura Raducu a precizat ca persoanele care vor aparea ca muncesc peste 12 ore pe zi vor fi date afara din sistem, aceasta fiind limita stabilita.

In 2014, a fost lansata aplicatia MySMIS2014, care urmeaza a fi utilizata de solicitantii si beneficiarii de fonduri europene in relatia lor cu autoritatile, pentru a depune proiecte mai rapid si mai simplu, utilizand mediul online, si pentru a-si implementa mai usor proiectele.

In data de 25 noiembrie 2015, Ministerul Fondurilor Europene — Directia Generala Programe Capital Uman a anuntat amanarea deschiderii sistemului informatic MySMIS2014 pentru cererile de propuneri de proiecte nr. 2 — Dezvoltare Locala Integrata (DLI 360°) in comunitatile marginalizate rome si nr. 3/2015 — Sprijin pregatitor pentru animarea comunitatii din cadrul oraselor cu populatie peste 20.000 de locuitori, Etapa I — Sprijin pregatitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala (SDL) si pentru infiintare GAL nou/ adaptare GAL deja infiintat la cerintele DLRC pentru perioada de programare 2014-2020, aferente Programului Operational Capital Uman (POCU).

Decizia a venit ca urmare a identificarii unor elemente care necesita imbunatatiri si simplificare in operationalizarea sistemului informatic MySMIS2014, elemente sesizate in urma testarii finale a acestuia.

Sursa: Agerpres

One thought on “MySMIS va fi lansat in luna martie”

  1. Bratan Geta spune:

    Va rog sa-mi spune-ți daca există un fond nerambursabil pentru repararea unei case particulare, începând de la consolidarea fundației, cum se numește si daca puteți sa-mi dați câteva detalii care sa ma ajute. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.