Noaptea Cercetătorului 2011

De prin 2005 în fiecare a 4-a zi de vineri din Septembrie se organizează Noaptea Cercetătorului, eveniment finanţat de comisiile UE. De fapt, evenimente, în diverse centre universitare, centre de cercetare, ONG-uri din UE.

Este vorba despre un proiect de umanizare a cercetării ştiinţifice, un fel de noaptea porţilor deschise în laboratoarele de cercetare.

Proiectul “Noaptea Cercetătorului” este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană, prin direcţia FP7 destinat cercetării. Evenimentul se desfaşoară în aceeaşi zi în ţările membre şi afiliate, cu scopul de a promova ştiinţa şi cercetătorii în rândurile publicului larg. Rezultatul dorit este de a face cunoscute rezultatele din cercetare şi de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor. (sursa)

Anul acesta au primit finanţări centre din Alba Iulia, Bucharest, Constanta, Hunedoara, Corvinilor, Medias, Oradea, Orsova, Ploiesti, Sf. Gheorghe, Sinaia, Targoviste, Tulcea, Vaslui.

Îmi pare rău că nu văd Iaşiul … Poate la anul, că se va lansa un call pentru 2012 la sfârşitul lui septembrie.

Detalii despre proiect AICI. Pagina oficială a României AICI.

Pe www.managementul-riscurilor.ro puteţi vedea şi un film de prezentare a unui astfel de proiect. Dar din altă tară …

Valentin Mazareanu

Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top