Noi facilitati fiscale pentru cei care fac sponsorizari, aplicabile de la 1 ianuarie 2014

rasarit_soare.jpg

rasarit_soareDe la inceputul acestui an, sumele acordate ca sponsorizari, pentru acte de mecenat si ca burse private, care nu sunt scazute din impozitul pe profit, se pot reporta in urmatorii 7 ani consecutivi.

Aceasta prevedere apare formulata in Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2013 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Aceasta prevedere completeaza articolul din Codul fiscal, care va ramane in vigoare anul viitor, potrivit caruia contribuabilii care fac cheltuieli de sponsorizare si/sau mecenat si acorda burse private, toate fiind nedeductibile, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in urmatoarele limite:

  • minim 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementarile contabile nu definesc indicatorul „cifra de afaceri”, aceasta limita se determina potrivit normelor, se mentioneaza in noului act normativ;
  • maxim 20% din impozitul pe profit datorat.

Document anexat:

Cititi aici textul OUG nr. 103/2013.

Sursa: AvocatNet.ro

One Reply to “Noi facilitati fiscale pentru cei care fac sponsorizari, aplicabile de la 1 ianuarie 2014”

  1. Puiu spune:

    Vă rog să îmi spuneți și mie de unde ați luat imaginea cu bărbatul cu bratele deschise. Va mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top