Noi oportunitati de finantare a cercetarii teritoriului prin Programul ESPON 2013

ESPON 2013 este un program operational in cadrul Obiectivului Cooperare Teritoriala Europeana al Politicii de Coeziune a Uniunii Europene, prin care este finantata cercetarea teritoriului european.

In cadrul Programului vor fi disponibile noi oportunitati de finantare in acest domeniu, incepand cu data de 24 august 2010. Termenul limita pentru transmiterea propunerilor de proiecte este 19 octombrie 2010, iar bugetul total disponibil pentru viitoarea sesiune de apeluri este de 1.950.000 euro.

Apelurile vor fi lansate in cadrul urmatoarelor prioritati:

* Prioritatea 2 – Analize focalizate spatial, realizate la cererea utilizatorilor/ Etapa 2.
Buget disponilbil: 650.000 euro. Va fi selectata o singura propunere de proiect.

* Prioritatea 3 – Platforma si instrumente stiintifice.
Buget disponilbil: 1.300.000 euro. Va fi selectata o singura propunere de proiect.

Toate documentele necesare pentru formularea si transmiterea propunerii de proiect (procedura si formularele de transmitere a propunerii, reguli de eligibilitate, criterii de evaluare etc.) vor fi disponibile, incepand cu data de 24 august, pe site-ul Programului ESPON 2013 www.espon.eu, la sectiunea “Calls”.

Informatii privind noile apeluri vor fi postate si pe site-urile Autoritatii Nationale: www.mdrt.ro – sectiunea Cooperare Teritoriala Europeana/ Programul ESPON 2013, www.esponromania.ro, www.infocooperare.ro

Anuntul preliminar are rolul de a informa potentialii beneficiari, cu privire la viitoarele apeluri, astfel incat sa poata fi demarate din timp activitatile de conturare a ideilor de proiecte/expresii de interes si de cautare a partenerilor de proiect.

In perioada cuprinsa intre data publicarii anuntului preliminar si data de transmitere a propunerii de proiect, sunt eligibile cheltuielile efectuate pentru pregatirea proiectelor. Astfel, daca propunerea de proiect este selectata, cheltuielile de pregatire a proiectului pentru care a fost incheiat un contract de finantare, pot fi rambursate din bugetul programului. Singura conditie este ca acestea sa fie prevazute in propunerea de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top