Noi servicii de dezvoltare pentru IMM-urile si antreprenorii din regiunea Vest si Sud-Vest

IMG_0433-1.jpg

IMG_0433 (1)Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest)  impreuna cu partenerii consortiului RO-BOOST SMEs, au organizat evenimentul de lansare al proiectului comun „Stimularea cresterii inteligente si bazate pe inovare pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania„.

Prin intermediul acestui proiect vor fi construite puncte de informare la fiecare dintre sediile membrilor consortiului, care vor oferi servicii pentru dezvoltare ce vin in completarea celor de consultanta deja existente. 

Printre speakeri s-au numarat Sorin MAXIM – directorul general al ADR Vest si doamna Raluca CIBU-BUZAC – director al Directiei Politici Regionale si Internationalizare din cadrul ADR Vest, organizatie cu rol de coordonator al consortiului RO-BOOST SMEs.

Consortiul regional RO-BOOST SMEs a fost constituit in anul 2014 si, incepand cu anul 2015 pana in anul 2020, este partener al Enterprise Europe Network – o retea europeana prezenta in peste 40 de tari care are ca scop sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) in dezvoltarea potentialul inovativ si de afaceri pentru cresterea competitivitatii si dezvoltarea inteligenta si durabila.

Activitatea consortiului RO-BOOST SMEs se va desfasura cu finantare din fonduri europene nerambursabile, incepand din 1 ianuarie 2015, prin programul COSME – program al Comisiei Europene dedicat competitivitatii intreprinderilor si IMM-urilor – si programul Orizont 2020 – program al Comisiei Europene dedicat cercetarii si inovarii.

Aceasta are ca obiectiv  dezvoltarea unei structuri de suport pentru IMM-urile din cele doua regiuni de dezvoltare, Vest si Sud – Vest, prin intermediul careia va furniza un set integrat de servicii de informare, sprijin si consultanta care sa ajute IMM-urile sa exploateze oportunitatile europene de dezvoltare a afacerilor.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *