Noua schema de minimis pentru intreprinderile care fac angajari, in dezbatere publica

muncitor.jpg

muncitorMinisterul Finantelor Publice a lansat in dezbatere publica proiectul unei Hotarari de guvern privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca.

„Noua schema de ajutor de stat are in vedere finantarea sub forma de sume nerambursabile, in limita intensitatii maxime admise, a costurilor salariale, la nivelul maxim al salariului mediu brut, inregistrate pe o perioada de 2 ani consecutivi, ca urmare a crearii de minimum 20 de locuri de munca determinate de realizarea unei investitii initiale”, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Programul urmeaza sa se desfasoare in perioada 1.07.2014 – 31.12.2020.

Bugetul maxim al schemei este de 2,7 miliarde lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, cu posibilitatea suplimentarii.

Numarul total estimat al intreprinderilor care urmeaza sa beneficieze de ajutor de stat in baza schemei este de 1.500. Numar minim de noi locuri de munca prevazute de schema este de 20/intreprindere. In total, programul ar ajuta la crearea a peste 30.000 de noi locuri de munca.

Statul va finanta costurile salariale, inregistrate pe o perioada de 2 ani consecutivi, ca urmare a crearii de locuri de munca.

Procentul de finantare acordat difera in functie de regiunea de implementare a proiectului:
  • pana la 15% in regiunea Bucuresti;
  • pana la 35% in regiunile Vest si Ilfov;
  • pana la 50% in regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia.

Documente anexate:

Nota de fundamentare (DOC)

Proiect de hotarare privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca (DOC)

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.