Opt din zece manageri de resurse umane au probleme in gasirea fortei de munca potrivite – studiu

training.png

Peste 80% dintre managerii de resurse umane au probleme in gasirea fortei de munca potrivite, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care companiile ales sa externalizeze servicii, releva un studiu realizat de GfK pentru TMF Group.

Un alt motiv sunt schimbarile legislative frecvente, arata studiul “Tendinte de externalizare a serviciilor in companii multinationale”, care si-a propus sa identifice principalele tendinte de externalizare a serviciilor in Romania, Polonia si Ungaria, in randul companiilor multinationale cu operatiuni in cele trei tari.

Conform studiului, 33% dintre managerii financiari din Romania se confrunta cu dificultatea de a ramane in conformitate cu standardele de raportare impuse de catre autoritatile romane sau de catre propria organizatie. Este o crestere de 7% fata de 2015 – cand 26% dintre managerii financiari indicau aceeasi provocare in activitatea lor. Mai mult, 30% au sesizat lipsa unei interfete in comunicarea cu diferite autoritati locale.

O treime dintre manageri admit ca au nevoie de asistenta in procesul de recrutare, iar 32% resimt dificultati din cauza schimbarilor dese in legislatia muncii.

Atat managerii financiari, cat si cei de resurse umane au recunoscut ca apeleaza la externalizarea serviciilor din departamentele lor pentru a obtine adaptabilitate sporita la schimbarile legislative (60% – dublu fata de rezultatele din 2015), conformitate fiscala (peste 60%), precum si reducerea riscurilor de penalitati pentru neconformitate cu reglementarile de TVA si contributii sociale (59%).

Mai mult, 63% dintre respondentii studiului au externalizat cel putin o functionalitate, iar 75% dintre companii au declarat ca si-au crescut veniturile in 2016.

De asemenea, 31% au plasat contabilitatea si raportarea financiara in topul serviciilor pe care le externalizeaza, cu 11 procente mai mult, in comparatie cu 2015. Serviciile juridic-administrative (corporate secretarial) sunt pe locul doi in randul preferintelor de externalizare (28%), urmate de HR si salarizare (25%), cu 15 procente mai putin decat in 2015.

In ceea ce priveste beneficiile percepute in urma externalizarii, atat profesionistii de HR, cat si cei financiari, apreciaza ca au castigat mai mult timp pentru a se dedica activitatilor de baza din departamentele lor (71%), iar 69% au recunoscut confortul dobandit odata cu reducerea responsabilitatii administrative.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top