Orizont 2020: Guvernanta inteligenta, rezilienta retelelor si furnizare simplificata de inovare a infrastructurii

infrastructura.jpg

Prin aceasta cerere de propuneri de proiecte se doreste sprijinirea cercetarii si inovarii, in scopul de a integra resursele si infrastructura de transport intr-un sistem de transport european usor de utilizat, bazat pe mobilitate si logistica conectate.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 15.10.2015
Buget: 1.500.000 euro

statie_metrouSe doreste astfel crearea unui cadru comun pentru guvernare, management si finantare a proiectelor de infrastructura de transport (inclusiv metodologii si modele).

Obiective specifice:

  • Dezvoltarea mediilor de planificare a intregului sistem (de exemplu, bazate pe concepte de design virtual cum ar fi BIM – Building Information Modelling) care sa sprijine furnizarea de proiecte de infrastructura simplificate de la concept la implementare. In acest sens, sectorul feroviar merita o atentie deosebita.
  • Procese inovatoare, armonizate si siplificate de achizitii publice, insotite de sisteme de monitorizare adecvate, metode de licitatie si contractare; instrumente de management pentru a ajuta la inovare in furnizare.
  • Solutii pentru planificarea avansata a capacitatii de infrastructura si de modelare pentru toate modurile de transport.
  • Solutii pentru optimizarea raportului cost-eficienta, inclusiv rezilienta retelei, cartografierea punctelor nevralgice ale riscului climatic, reducerea impactului mediului, inclusiv in schimbarile climatice, impreuna cu adaptarea masurilor adecvate si strategii cross-modale de punere in aplicare.
  • Solutii pentru un management de monitorizare avansat, strategii de investitii si de guvernare a inovarii avansate, inclusiv sisteme de monitorizare inteligente si indicatori adecvati pentru cost si calitate.

Participarea activa a IMM-urilor este puternic incurajata.

Poate depune proiect: orice entitate constituita legal in tarile participante la program (Romania participa la acest program).

Buget: 1.500.000 euro; cofinantare de 100% pentru actiuni de coordonare si sprijin.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 15 octombrie 2015.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: UNCJR

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *