(P) Ai dezvoltat un produs tehnologic inovator? RICAP te ajuta sa il comercializezi pe piata globala

logo-ricap.png

logo-ricapRICAP ofera antreprenorilor in tehnologie 6 luni de mentorat personalizat cu specialisti din Statele Unite si Romania, acces la vasta retea internationala adusa de partenerul american, Larta Institute, workshop-uri si traininguri in vederea dezvoltarii instrumentelor de comercializare, conexiuni importante in industrie, parteneriate pentru dezvoltarea tehnologiei si investitii directe.

Aplicatiile se pot face online pe www.ricap.ro pana pe 5 decembrie.

Aflat deja la a doua editie, RICAP a sprijinit pana acum 30 de antreprenori in tehnologie sa isi valideze inovatia, sa aiba acces la resurse si instrumente despre piata, sa intre in contact cu parteneri si investitori.

Anul acesta, RICAP propune un program extins, cu o componenta noua de accelerare, pentru antreprenorii in tehnologie care au dezvoltat produse inovatoare cu potential de comercializare la nivel global.

RICAP va avea doua componente: RICAP Academy care sprijina antreprenorii sa isi valideze tehnologia, primind feedback si mentorat personalizat, astfel incat sa fie pregatiti pentru piata si RICAP Accelerator, primul accelerator in tehnologie din Romania, adresat companiilor mature, oferindu-le servicii prin care sa isi perfectioneze propunerea financiara, sa intre in legatura cu investitori si sa obtina finantare pentru urmatoarea etapa de dezvoltare.

Ce ofera RICAP?

RICAP este conceput pentru a selecta si ghida antreprenorii romani promitatori in a-si defini si dezvolta prezenta pe piata si profilul de comercializare, fiind o etapa vitala, dar pe care acestia nu pot sa o parcurga singuri fara a intra intr-un proces lung si dificil. Ca atare, capacitatea lor de a dezvolta un produs si serviciu primind indrumare de la antreprenori experimentati si specialisti in domeniu ii face mai competitivi intr-un piata globala care ea insesi este competitiva.

Pentru a stimula acest proces extrem de important, este vital sa existe si un ecosistem construit in jurul expertizei, informatiilor relevante despre piata, know how-ului. RICAP a facut pasi importanti in conectarea antreprenorilor in tehnologie cu profesionisti si antreprenori experimentati si a insemnat un schimb de idei, contacte, ceea ce creeaza, la randul sau, oportunitati de investitii suplimentare – Rohit Shukla, Larta Institute California, partenerul RICAP.

Fiecare companie din Academy va avea dedicat un mentor roman cu experienta in zona de business si tehnologie, cum ar fi Sergiu Negut, Dan Mihaescu sau Andrei Pitis si un mentor din Statele Unite pentru a dezvolta un management toolkit (strategia de go to market, strategia de comercializare si alte instrumente adaptate la nevoile fiecarei companii), vor avea acces la un workshop intensiv in Bucuresti cu speakeri internationale cu privire la comercializarea inovarii, webinarii, industry saloons si, la finalul programului, sesiuni de feedback cu specialisti din Statele Unite si un eveniment tip Demo Day.

Pentru companiile din RICAP Accelerator, programul propunere coaching si consultanta one- on-one pe zona de dezvoltare strategica si atragere de investitii, servicii specializate de suport: juridice, financiare, proprietate intelectuala si marketing, investitii directe de pana la 30.000 de Euro pentru companiile selectate contra equity (7-10%), spatiu de lucru in Bucuresti, doua vizite de business in Statele Unite pentru conexiuni strategice si pitching si, la finalul programului, un eveniment de pitching in care vor fi invitati investitori si VC.

Elementul de noutate pe care il aduce RICAP completeaza ecosistemul antreprenorial autohton, adaugand componenta de accelerare propriu-zisa. Aceasta implica un angajament al programului de a acorda pachete de finantare de pana la 30.000 de Euro pentru companiile selectate, in schimbul unei cote de participare in actionariatul firmelor (equity) de 7-10%.

In acest fel, antreprenorii romani in tehnologie vor avea la dispozitie nu doar capital pentru a-si dezvolta afacerea, ci si implicarea directa a unui sau mai multor angel investors in dezvolatarea companiilor respective – Dragos Pislaru, director de program.

La program sunt invitati sa aplice toti antreprenorii din Romania care au dezvoltat o tehnologie inovativa, fie ca este vorba despre energie, bio- tehnologii, agricultura, ICT si nu numai.

Dupa procesul de aplicare, deschis pana pe 5 decembrie, se vor selecta pana la 20 de companii – 15 companii pentru RICAP Academy si intre 3 si 5 companii pentru RICAP Accelerator.

Selectia participantilor se va realiza pana in luna ianuarie, iar programul va incepe in luna februarie, cu un workshop international in comercializare, in cadrul caruia companiile isi vor cunoaste mentorii locali si pe cei din US si vor avea traininguri pe subiecte relevante.

Mai multe informatii despre procesul de aplicare vor fi disponibile si in cadrul evenimentelor RICAP Building an Innovation Ecosystem, ce se vor defasura in Timisoara (6 noiembrie, ora 10.00, City Business Centre), Bucuresti (10 noiembrie, ora 18.00, NOD Maker Space), Iasi (12 noiembrie, ora 15.30, Hotel Unirea), Brasov (19 noiembrie, ora 14.00, HOF Cafe). inregistrari la evenimente se fac pe blogul programului.

Despre RICAP

Aflat la a doua editie, RICAP a sustinut deja 30 de inovatori, care au devenit membri ai unei retele internationale, au parcurs un intens program de mentorat, au abordat nevoi specifice legate de comercializare, au participat la traininguri si au beneficiat de introduceri strategice cu posibili parteneri din SUA.

Recomandam RICAP tuturor companiilor care se straduiesc sa creeze si sa aduca pe piata produse inovatoare.” Daniel Homorodean, Arxia, antreprenor participant la RICAP Editia 1.

RICAP este un proiect realizat de Centrul Roman pentru Inovatie in Dezvoltare Locala si Larta Insitute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting si finantat de Romanian-American Foundation. RICAP construieste pe expertiza acumulata timp de 20 de ani de Larta Institute prin sustinerea a circa 9.700 de inovatori din 18 tari, precum si pe experienta membrilor CRIDL si Gea Strategy & Consulting in sprijinirea antreprenoriatului din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *