(P) „Educatie universitara competitiva in domeniul managementului de program”

educatie-sanatate.jpg

educatie sanatatePiata muncii din Romania „a semnalizat” ca este nevoie de competente care sa asigure functionarea si dezvoltarea sistemelor complexe si care sa raspunda nevoii de management al programelor, al portofoliilor de proiecte si al investitiilor.

O cercetare realizata in cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/140627 „Educatie universitara competitiva in domeniul managementului de program” al carui beneficiar este Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (SNSPA) a dovedit ca formarea specialistilor in domeniul „managementui de program“ este un imperativ al timpului in care traim.

Astfel, pentru a gestiona corect problemele unui program complex, inclusiv de investitii, sunt necesare competente, abilitati si aptitudini dedicate acestui proces: management strategic, management de proces si de proiecte, analiza de business, gandire critica, evaluarea investitiilor, managementul riscului, marketing si management financiar etc.

Incepand cu toamna acestui an, aceste discipline se regasesc in noua calificare universitara validata de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), calificare numita „management de program„.

Mentionam ca pe baza acestei calificari, prima oara in Romania, a fost acreditat masteratul Managementul programelor si investitiilor, cu predare in limba engleza, in cadrul SNSPA, la Facultatea de Management, de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS).

Noul program de masterat este rezultatul direct al activitatilor derulate in cadrul proiectului „Educatie universitara competitiva in domeniul managementului de program„, proiect implementat de SNSPA (http://www.snspa.ro/) impreuna cu partenerii European Project Consulting (edu.eupc.ro, www.eupc.ro) si Roland Gareis Consulting, Viena (ww.rgc.com).

Pentru a face cunoscute obiectivele si oportunitatile oferite de proiectul mentionat, in perioada de 27-28 octombrie 2015, la sediul scolii Nationale de Studii Politice si Administrative s-a desfasurat evenimentul „Zilele Portilor Deschise”, eveniment care a debutat cu o conferinta sustinuta de speakeri redutabili, dintre care doi internationali, in prezenta a peste 200 de studenti, cadre didactice si reprezentanti ai angajatorilor interesati de noua calificare.

Evenimentul a continuat cu trei workshop-uri sustinute de o echipa de formatori consacrati. Subiectele abordate in cadrul workshop-urilor au fost legate de planificarea, organizarea si coordonarea programelor, de gestionarea potentialului uman in programe etc.

In apropierea datei de finalizare a proiectului, la 4 noiembrie 2015, incepand cu ora 15.00, la sediul SNSPA din Bulevardul Expozitiei nr. 30A, in Amfiteatrul 1, va avea loc Conferinta de incheiere a proiectului, scopul acesteia fiind de a analiza gradul de atingere a obiectivelor proiectului, precum directiile de dezvoltare viitoare.

Mai multe detalii pe www.managementul-programelor.ro si
www.facultateademanagement.ro/courses/programs-and-investments-management/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *